Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Europa nu ar trebui să trimită semnale greşite în legătură cu Taiwanul, avertizează China

reuters.com
china taiwan

Europa nu ar trebui să trimită semnale greşite forţelor separatiste din Taiwan, a declarat joi Ministerul de Externe chinez, avertizând asupra riscului ca legăturile dintre China şi UE să fie afectate după ce o delegaţie a Parlamentului European s-a întâlnit cu preşedinta taiwaneză Tsai Ing-Wen, relatează Reuters.

Partea europeană ar trebui să-şi corecteze greşeala, a insistat purtătorul de cuvânt al ministerului Wang Wenbin, într-un briefing regulat de presă.

La rândul său, preşedinta taiwaneză Tsai Ing-wen a invitat joi UE să combată împreună dezinformarea pentru a ajuta la protejarea libertăţii şi democraţiei la nivel global, potrivit dpa.

Tsai a primit şapte parlamentari din Comisia specială a Parlamentului European privind ingerinţele externe în toate procesele democratice (INGE). Echipa a sosit miercuri pentru o vizită oficială de trei zile în insulă, potrivit Agerpres.

Este pentru prima dată când Parlamentul European a trimis o delegaţie oficială în Taiwan, notează dpa. Contactele între state ale UE şi Taiwan au crescut în ultima vreme.

Tsai a declarat că ştie că echipa a venit să afle cum Taiwanul se ocupă de ameninţările hibride şi de dezinformare şi a notat că Taiwanul este dispus să împărtăşească prietenilor europeni experienţa sa de luptă cu dezinformarea din partea regimurilor autoritare.

"Credem că Taiwanul şi UE pot continua cu siguranţă consolidarea parteneriatului nostru în toate domeniile", a spus Tsai, considerând ca un puternic semnal de sprijin aprobarea de către Parlamentul European în urmă cu două săptămâni a primului său raport privind relaţiile politice şi cooperarea UE-Taiwan.

Raportul încurajează creşterea economică, ştiinţifică, culturală, schimburile politice şi interpersonale, întâlnirile şi cooperarea între UE şi Taiwan.

La rândul său, europarlamentarul francez Raphael Glucksmann a declarat că sosirea delegaţiei în Taiwan trimite un mesaj clar: "Nu sunteţi singuri. Europa este alături de voi (...) în apărarea libertăţii şi statului de drept şi a demnităţii umane".

Taiwanul are un guvern independent din 1949, dar China consideră insula democratică parte a teritoriului său şi se opune oricărei forme de contacte oficiale între Taiwan şi alţii, aminteşte dpa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.