Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Europa riscă să înfrunte iarna cu gaze scumpe

newsonly.gr
gaze naturale

Rezervele de gaze naturale ale Uniunii Europene sunt sub nivelurile normale, iar dacă nu sunt umplute până în luna octombrie, cele 27 de ţări ale blocului comunitar s-ar putea confrunta cu preţuri asemănătoare iernii trecute, relatează Politico, potrivit Adevărul.

În urmă cu an rezervele erau pline, ceea ce a permis ţărilor blocului european să reziste în mod confortabil unei ierni neobişnuit de lungi. În prezent, facilităţile de depozitare din UE sunt umplute la o capacitate de doar 60%.

În martie 2020, Europa era plină de gaze ieftine şi a anulat transporturile americane de gaze naturale lichefiate (GNL), care ar fi asigurat o cantitate de gaze mai mare decât era necesară la momentul acela în întreaga Uniune.

În Europa, zăcământul de gaz „Troll” din Norvegia, considerat a fi cel mai mare din Europa, a pierdut cantităţi însemnate de gaz, iar pe 6 august, compania rusească Gazprom, aflată în proprietatea statului rus, a redus în mod dramatic transporturile de gaze naturale prin conducta Yamal, care trece prin Belarus şi Polonia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.