Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Europa se relaxează, OMS avertizează: 'Este posibil să obţinem un al doilea vârf în timpul acestui prim val'

oms

Ţările în care infecţiile cu coronavirus sunt în scădere ar putea totuşi să se confrunte cu un „al doilea vârf” dacă vor renunţa prea curând la măsurile luate pentru a opri răspândirea focarului, a avertizat, luni, Organizaţia Mondială a Sănătăţii, conform Mediafax.

Lumea este încă în mijlocul primului val de infecţii cu noul coronavirus, a explicat Dr. Mike Ryan, şeful serviciului de urgenţe din cadrul OMS. El a explicat că în timp ce în mai multe ţări numărul cazurilor scade, în America Centrală şi de Sud, Asia de Sud şi Africa îmbolnăvirile continuă să crească.

Ryan a spus că epidemiile apar adesea în valuri, ceea ce înseamnă că focarele ar putea reapărea în zone în care se credea iniţial că epidemia a trecut. El a spus că există, de asemenea, posibilitatea ca rata de infecţie să crească din nou, chiar mai rapid, dacă restricţiile impuse de primul val sunt ridicate prea repede.

ÎPS Teodosie se pregătește de slujbă: 'Veniți de luați Lumină'

„Trebuie să fim conştienţi şi de faptul că numărul cazurilor poate să crească în orice moment. Nu putem face presupuneri doar pentru că îmbolnăvirile scad, vor continua acest trend şi că vom avea câteva luni pentru a ne pregăti pentru al doilea val. Este posibil să obţinem un al doilea vârf în timpul acestui prim val", a explicat Mike Ryan, citat de NBC News.

El a spus că ţările din Europa şi America de Nord „ar trebui să continue să pună în aplicare măsurile de sănătate publică şi distanţare socială, măsurile de supraveghere şi testare şi ar trebui să aibă o strategie care să asigure că se află pe un trend descendent şi nu va fi o nouă creştere a îmbolnăvirilor în cadrul acestui val".

Multe ţări europene şi state americane au ridicat mare parte din restricţiile impuse în contextul pandemiei de COVID-19.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.