Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Europarlamentar PSD: 'Iohannis îi dezinformează pe români în legătură cu măsurile din Justiţie'

Claudia Tapardel

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat adoptarea de către Guvern a unei Ordonanţe de Urgenţă care modifică Legile justiţiei. Ordonanţa Guvernului vine cu modificări în ceea ce priveşte delegările în funcţii de conducere de rang înalt din cadrul Ministerului Public, unele măsuri temporare referitoare la concursul de admitere la Institutul Naţional al Magistraturii, formarea profesională iniţială a judecătorilor şi a procurorilor.

"Se observă foarte clar că modificările aduse sunt cu un caracter tehnic şi administrativ pentru sistemul de justiţie. Acest lucru ar fi trebuit să îl cunoască şi preşedintele României, Klaus Iohannis care, printr-un mesaj incorect şi lipsit de logică, s-a lansat într-un atac total deplasat la adresa PSD", afirmă europarlamentarul PSD Claudia Ţapardel.

CITEȘTE ȘI: Plictiseala, PERICOL pentru creier. TOP 10 exerciţii care îmbunătăţesc memoria

"Preşedintele Klaus Iohannis îi dezinformează pur şi simplu pe români. Nu există nicio legătură între Ordonanţa de modificare a unor reglementări în privinţa delegărilor în funcţii de conducere în cadrul Ministerului Public şi un aşa-zis statut special pentru cei care au probleme în justiție. Este revoltător felul în care şeful statului a ajuns să facă politică, aruncând pe piaţă informaţii incorecte. Actul normativ adoptat de Guvern nu are cum să slăbească justiţia, aşa cum susţine Klaus Iohannis, cu atât mai mult să fie dat pentru diferite interese personale. Preşedintele Iohannis, care a devenit un fel de comentator politic al măsurilor luate de Guvern, nu face decât să legitimeze întreaga panoplie de oameni politici care dezinformează în ţară şi în străinătate în legătură cu măsurile din Justiţie şi statul de drept din România", a mai precizat europarlamentarul social-democrat.

Ţapardel susţine că PSD nu acţionează împotriva Justiţiei şi a statului de drept, "aşa cum greşit afirmă şeful statului", ci "una din priorităţile majore ale PSD este chiar bătălia împotriva abuzurilor care au distrus vieţi şi au ruinat afaceri în România".

"Este de neînţeles reacţia preşedintelui României care, mai degrabă, încearcă să iasă din conul de umbră în care a intrat şi preferă să fie un fel de „Gică Contra” faţă de iniţiativele coaliţiei aflate la guvernare. Dacă tot dorea să îşi exprime opinia în legătură cu Ordonanţa Guvernului privind Legile justiţiei, preşedintele Iohannis putea veni cu o analiză juridică amănunţită, cu argumente juridice puternice împotriva măsurile cuprinse în Ordonanţă. Dar, aşa cum ne-a obişnuit în ultima vreme, Klaus Iohannis preferă tonul populist, care nu aduce nimic bun, dimpotrivă. Şeful statului nu face decât să accentueze conflictul politic care macină societatea românească. Românii nu vor un preşedinte care dezbină şi dezinformează, aşa cum este Klaus Iohannis, iar acest lucru se va vedea foarte bine la viitoarele alegeri prezidenţiale”, susţine Claudia Ţapardel.

CITEȘTE ȘI: Sfatul specialiştilor: Cum să alegi laptele sănătos din comerţ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.