Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Europarlamentar român acuză Austria: 'Guvernul de la Viena a dat vize parlamentarilor ruși pentru reuniunea OSCE'

Euractiv
Austria

Europarlamentarul Vlad Gheorghe (USR) acuză miercuri Guvernul de la Viena că ia decizii care vulnerabilizează UE, după ce ar fi acordat vize unor parlamentari ruși aflați sub incidența sacțiunilor.

„Am întrebat Consiliul dacă are de gând să sancționeze Austria. Guvernul de la Viena le-a dat vize parlamentarilor din Rusia pentru reuniunea Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) din 23-24 februarie. Să ne înțelegem, este vorba despre 15 politicieni ruși sub incidența sancțiunilor UE, da? Deci Nehammer zice iar că ei sunt mai cu moț decât noi, restul europenilor. La noi și peste tot în Uniunea Europeană rușii ăștia n-au voie, la Viena au.

Din nou, Austria pare că ia exact deciziile care vulnerabilizează UE și pun în prim-plan alte interese, nu cele europene. Întrebarea este ale cui interese? Și cine plătește pentru jocul ăsta periculos al Vienei?

Decizia Austriei nu încalcă doar cel de-al 9-lea pachet de sancțiuni și Regulamentul 269/2014, ci contravine chiar valorilor comune ale UE din Art. 2 TUE. De aceea, am cerut Consiliului să aibă în vedere sancționarea Austriei conform dispozițiilor Art. 7.

Asta ar putea însemna inclusiv suspendarea dreptului de vot al austriecilor - interesant, nu?

Am întrebat Consiliul și ce alte măsuri au de gând să ia ca să nu ne trezim că încep și alți prieteni ai Moscovei din alte țări membre că încep să facă același lucru. Vladimir Putin abia așteaptă!”, a scris pe Facebook europarlamentarul USR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.