Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Europarlamentar, atac la Cioloş: A acţionat împins de vântul naţionalismului stupid de tip Funar

gov.ro
dacian ciolos

Ministrul Culturii a fost "executat" în scandalul de la Operă spune europarlamentarul Cristian Preda (PPE). Deputatul european critică ceea ce el numeşte "naţionalismul cu chip tehnocrat de la nivelul Guvernului, susţinut de preşedintele Klaus Iohannis".

Cristian Preda critică situaţia de la Opera Naţională Bucureşti: "Eu mă tem din nou că este o expresie a naţionalismului care începe să se dezvolte din nou în România. Mi se pare că varianta pe care a oferit-o prim-ministrul lui Vlad Alexandrescu de a demisiona sau de a fi demis denotă faptul că din păcate în acest caz Dacian Cioloş a acţionat împins de vântul naţionalismului stupid, care s-a manifestat la Operă, pentru că ceea ce blochează situaţia la Operă este o ambiţie de tipul celei pe care o exprima Funar în anii '90 la Cluj, aceea de a decide româneşte, cu cinci de "r", dacă se poate. Din păcate, înţeleg că şi preşedintele Klaus Iohannis este de acord cu acest punct de vedere, cine e deschis, cine e european, cine mizează pe valorile universale ale culturii este evacuat".
Eurodeputatul a precizat, la RFI, că ministrul Culturii a fost executat: "Eu sunt cu atât mai şocat de ceea ce s-a întâmplat cu această execuţie a lui Vlad Alexandrescu, cu cât în Guvern e tolerat bine mersi domnul Tobă, care e plagiator. Domnul Tobă e ministrul de Interne şi ar urma să organizeze alegerile locale. Ideea că nu ai o problemă cu un ministru care a furat, punându-l să organizeze alegerile locale, dar ai în schimb probleme cu cineva ca Vlad Alexandrescu, care nu a răspuns curentului ultranaţionalist de la Operă, executând ceea ce vor neosecuriştii din lumea noastră publică este un scandal. Vă spun sincer că nu mă aşteptam să văd dezvoltându-se un soi de naţionalism cu chip tehnocrat la nivelul Guvernului şi înţeleg susţinut de preşedintele Klaus Iohannis".

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.