Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Europarlamentar, după avizul CSM pe desfiinţarea SIIJ: 'Toboşarul din fruntea MJ trebuie să-şi dea demisia!'

Inquam Photos / Octav Ganea
stelian ion

Demisia ministrului Justiţiei, Stelian Ion, este cerută de europarlamentarul PNŢCD Cristian Terheş, după avizul negativ dat de plenul CSM pe proiectul de desfiinţare a Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ).

"Tobosarul din fruntea MJ trebuie sa-si dea demisia!

In lumina votului negativ dat de Plenul CSM (adica si de procurori) pe propunerea de desfiintare a SIIJ, Stelian Ion tobosarul nu mai poate sta in fruntea Ministerului Justitiei. In doar 2 luni de zile toborasul de la USR a aruncat in aer justitia: valuri de pensionari ale magistratilor, ce lasa instante pe butuci, proteste ale grefierilor si personalului din penitenciare etc.

Manipularea isterica pe care tobosarul de la MJ a facut-o pe tema SIIJ, atat pe plan intern cat si extern, inclusiv la Comisia Europeana, nu poate fi corectata decat prin demisia acestuia.

E timpul ca Ministerul Justitiei sa fie condus de cineva care crede in valorile democratice, nu in cele ale lui Stalin, de folosire a justitiei in scop represiv pentru obiective politice", scrie Terheş pe Facebook.

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a decis joi, 11 februarie, cu majoritate de voturi, să avizeze negativ proiectul de lege al Ministerului Justiţiei cu privire la desfiinţare Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie. Potrivit unor surse din CSM, au fost 11 voturi pentru aviz negativ şi 8 voturi pentru aviz pozitiv. Pentru desfiinţarea SIIJ au votat doar ministrul Stelian Ion, procurorul general Gabriela Scutea, procurorii Cristian Ban, Tatiana Toader, Florin Deac, Nicolae Solomon şi judecătorii Mihai Bălan şi Andrea Chiş.

Dezbaterile care au precedat voturile au durat şase ore. Judecătorii din CSM, în frunte cu preşedinta ÎCCJ, au criticat dur proiectul ministrului Stelian Ion. Intraţi în direct în timpul şedinţei pentru a susţine desfiinţarea SIIJ, reprezentanţii unor asociaţii profesionale au fost şi ei aspru criticaţi de judecători pentru afirmaţii fără acoperire. Critici la adresa proiectului a fost şi preşedintele CSM, Bogdan Mateescu, acesta pledând pentru o cale de mijloc: în cazul desfiinţării SIIJ, să fie asigurate garanţii de independenţă pentru magistraţi, nu să se revină pur şi simplu la situaţia anterioară înfiinţării SIIJ, când competenţa de anchetare a magistraţilor era la DNA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.