Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Europarlamentar: Noul premier al R. Moldova este în întregime în mâinile lui Plahotniuc

Pavel Filip

Noul premier al Republicii Moldova este în întregime în mâinile lui Vladimir Plahotniuc, care va conduce din umbră Guvernul de la Chişinău, spune eurodeputatul Renate Weber, membră a grupului ALDE din Parlamentul European.

Renate Weber subliniază că "PD-ul a pretins tot timpul că este proeuropean, că va continua aceste reforme pe care Moldova s-a angajat să le ducă la capăt în toată relaţia pe care a avut-o cu Uniunea Europeană. Cred că acest nou prim-ministru va merge pe linia aceasta, dar nu mă aştept la reforme, mă aştept aşa, la un fel de continuare în virtutea unei inerţii. Eu nu-l văd pe el neapărat cel care va lua decizii. Cred sincer că este în întregime în mâinile lui Plahotniuc şi că acesta de fapt va conduce din umbră Guvernul".

"Pe de altă parte, este de înţeles faptul că partenerii externi ai Moldovei, Uniunea Europeană, Statele Unite, dar vorbesc în principal de Uniunea Europeană, doresc să susţină în continuare drumul european al Republicii Moldova, pe de o parte, pentru că într-adevăr în ultimii ani, cred sincer că Uniunea Europeană a fost foarte deschisă faţă de Moldova, a investit foarte mult, nu neapărat financiar şi financiar, dar a investit foarte mult în mersul spre democraţie şi susţinând valorile europene ale Republicii Moldova, a făcut-o şi pentru că are un interes, evident, pentru că n-ar fi vrut să vadă Rusia şi Uniunea Euro-Asiatică la graniţa Uniunii Europene (...), dar este clar că UE doreşte acest parcurs al Moldovei democratice spre Uniunea Europeană. Din acest punct de vedere, sigur că nu e surprinzător că noul Guvern va fi susţinut, se va discuta cu acest prim-ministru, se vor continua unele din reformele începute, dar nu mă aştept la lucruri spectaculoase", a mai declarat, la RFI, deputatul european.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.