Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Europarlamentar PSD îl taxează pe Cîțu cu propriile declarații: Ne vorbea despre onoare

PSD
Dragoș Benea

Europarlamentarul PSD, Dragoș Benea, amintește despre declarațiile făcute de premierul Florin Cîțu, cel care, în momentul evacuării Spitalului ”Foișor”, cerea demisii de onoare. Benea susține că Florin Cîțu demonstrează faptul că nu are onoare, asta pentru că nu demisionează, în ciuda faptului că este în miezul unui scandal de proporții, după ce s-a aflat că a făcut două zile de pușcărie în SUA.

”Onoare şi Oroare

E duminică, dar tot duminică a fost şi în 11 aprilie 2021 când - în urma evacuării forțate a pacienților de la Spitalul Foişor - premierul Cîțu lăsa de înțeles că aşteaptă demisii din Guvern, făcând recurs - pe un ton de o solemnitate aproape liturgică - la onoare.

Da, ați citit bine - ONOARE: "Să vedem dacă mai există onoare în România", se întreba retoric prim-ministrul.

Funny, nu-i aşa?

Ei bine, săptămâna ce tocmai se încheie a elucidat, cu brio, spinoasa speță: poate că onoarea (guvernamentală) n-a început cu Cîțu, dar e aproape sigur că se va încheia cu el.

⁉️ Altminteri, de ce ai pretinde altora să aibă "onoare", când tu însuți operezi cu o ipocrită dublă măsură ce "înmoaie", ca pe o plastilină, responsabilitățile & exigențele atunci când eşti pe cale să devii subiectul asumării lor?

Într-un gest sfidător, de un halucinant miserupism, Cîțu s-a ascuns sâmbătă după cireşul rectificării bugetare, "poluând" deliberat scandalul arestului său din SUA cu o problemă guvernamentală devenită, prin concursul circumstanțelor, secundară, total eclipsată ca importanță de peripețiile bahice ale studentului Cîțu în State.

De ochii lumii, pentru a poza într-un "lider" politic care nu fuge de confruntarea cu propriul trecut deocheat, premierul a însăilat câteva răspunsuri mai degrabă telegrafice, însă aerul arogant ce persistă - ca un fum gros de țigară - la fiecare ieşire publică a lui Cîțu atestă că omul, contrar celor afirmate, n-a învățat de fapt nimic.

Ba dimpotrivă.

Prim-ministrul, de a cărui iresponsabilitate s-a cam lămurit o țară întreagă, pare ros de resentimente şi de urgența revanşei: cei care se fac vinovați de izbucnirea scandalului vor plăti pentru "nesăbuința" lor obraznică.

Sigur că între coperțile "României Educate" e loc pentru toată lumea - mai ales pentru un ins de teapa lui Cîțu, căruia i-ar putea fi dedicat un capitol întreg. Dar, după ieşirea precipitată de sâmbătă a premierului, cred că se impune redenumirea prăfuitului proiect prezidențial, în sensul reşapării acestuia sub mult mai potrivitul titlu "România Re-Educată": acea Românie "Normală" în care, zi de zi, ce e obligatoriu sau opozabil restulului cetățenilor, e facultativ pentru Cîțu.”, scrie Dragoș Benea.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.