Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Europarlamentar PSD: 'Moţiunea a picat, delirul triumfalist al lui Cîţu continuă'

PSD
Dragoș Benea

Eurodeputatul Dragoş Benea, vicepreşedinte al PSD, a afirmat, miercuri, că în ciuda declaraţiilor premierului Florin Cîţu că România are cea mai rapidă revenire economică din istorie, lucrurile stau invers.

"Moţiunea a picat, delirul triumfalist al lui Cîţu continuă! Aplombul premierului Cîţu, care persistă în anunţuri înflăcărate cu privire la cea mai rapidă revenire economică din istorie a României, ne dezvăluie un politician decuplat de realitate şi care, motivat de campania pentru şefia PNL, a născocit o lume a sa - "Republica Cîţu - în care totul e la superlativ, chiar dacă românii nu se vor întâlni niciodată cu "laptele şi mierea" bunăstării predicate de prim-ministru. În România reală, nu în "Republica Cîţu", lucrurile stau tocmai pe dos: Titanicul a început să ia serios apă, dar Cîţu - în acordurile "Odei Bucuriei" - ne spune că aisbergul care vine peste noi e, de fapt, puterea de cumpărare care creşte de la o zi la alta", a scris, miercuri, pe Facebook, liderul PSD Bacău, potrivit agerpres.ro.

Dragoş Benea a mai spus că România nu este "tigrul economic al Carpaţilor" în condiţiile în care datoria externă este la cel mai mare nivel din istorie

Pe de altă parte, eurodeputatul social-democrat a subliniat că în momentul de faţă, campania de vaccinare este "un eşec de proporţii.

"Suntem ruşinea Europei, penultimii. După noi, bulgarii - palidă consolare! Vorba aia - de eficientă ce a fost, campania de vaccinare i-a speriat pe toţi românii, iar acum am ajuns să vindem altora vaccinurile cumpărate pentru imunizarea compatrioţilor sau, pur şi simplu, să le distrugem pentru că sunt pe cale să expire", a spus Dragoş Benea.

Vicepreşedintele PSD a mai precizat că anul 2021 este unul ratat din perspectiva redresării şi rezilienţei.

"Aşa cum a declarat inclusiv şeful statului, o decizie pe PNRR va fi luată de Comisia Europeană după "pauza de vară", adică undeva mai pe la toamnă. Asta, în timp ce alte state au trecut deja la implementarea PNRR-urilor şi absorbţia concretă de fonduri UE pentru relansare. România mai are de aşteptat: am pierdut un an, mai avem alţi 4 în care putem implementa proiecte, iar în 2026 să realizăm plăţile finale, dacă va mai fi cazul", a declarat eurodeputatul.

Dragoş Benea a subliniat şi faptul că preţul materialelor de construcţii a crescut foarte mult iar autostrăzile "desenate cu pixul în PNRR" vor rămâne pe hârtie din cauza costurilor imprevizibile şi slab justificate.

Totodată, liderul PSD Bacău a denunţat şi faptul că Guvernul PNL-USR urmăreşte privatizarea Sănătăţii.

"Nu i-a interesat, în 2020, combaterea pandemiei; nu-i preocupă, în 2021, imunizarea prin vaccinare a românilor. Îi interesează în schimb privatizarea Sănătăţii, obiectiv pentru care Cîţu a dat ordonanţă de urgenţă, chiar când Avocatul Poporului era revocat din funcţie astfel încât OUG să nu mai poată fi contestată. Suplimentarea cu până la 10% a paturilor de spitalizare contractate din bugetul public de furnizorii privaţi de servicii medicale este un pas hotărât spre privatizare, în condiţiile în care sistemul sanitar public e oricum subfinanţat. Soluţia lui Cîţu: mutăm banii publici în buzunare private şi monetizăm afecţiunile şi suferinţele românilor", a declarat vicepreşedintele PSD.

În final, Dragoş Benea a amintit şi faptul că revocarea Avocatului Poporului a fost declarată neconstituţională de Curtea Constituţională a României, ceea ce reprezintă "o binemeritată palmă pe obrazul "corecţilor" de la PNL şi USR".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.