Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Europarlamentar, reacţie dură la vizita lui Tudorel Toader la Belgrad: 'Stat slab şantajat de corupţi'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Tudorel Toader

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, se va afla luni la Belgrad, unde va discuta cu omologul său sârb Nela Kuburović pe tema extrădării lui Sebastian Ghiţă. La rândul său, Ghiţă a anunţat deja că îi va da lui Toader un memoriu prin care va cere suspendarea cererii de extrădare, invocând probele false din dosarul său. Gestul lui Ghiţă provoacă o reacţie dură din partea eurodeputatului Cristian Preda, care afirmă că statul este şantajat de corupţi.

"Aflu că fugarul Ghiță i-a dat întâlnire ministrului Toader la Belgrad, pentru a-i înmâna un memoriu. Tot el le-a solicitat public liderilor PSD-ALDE demiterea ministrului justiției, dacă acesta nu renunță la cererea de extrădare a fostului șef al comisiei SRI fugit în Serbia. Stat paralel? Nu, stat slab șantajat de corupți", scrie Cristian Preda pe Facebook.

Vezi şi: Începe ziua cu stil: Cum să-ți prepari acasă o delicioasă Cafe Mocha

"Abia aştept să ajungă aici (Tudorel Toader – n.r.). Când intră pe treptele Ministerului  Justiţiei, îi dau raportul în mână, că mă gândesc că nu a trăit în România. Să le explice sârbilor că el, Tudorel Toader, a venit cu probe false să extrădaţi un cetăţean. (…) Ştiţi ceva şi cu Tudorel Toader? Ori în căruţă, ori în teleguţă, că aşa duplicitar, nu mai merge", a declarat Ghiţă.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat săptămâna trecută că partea română şi-a îndeplinit obligaţiile şi a transmis toate informaţiile solicitate în dosarul de extrădare a lui Sebastian Ghiţă din Serbia. Toader a precizat că luni va avea o întâlnire cu ministrul Justiţiei din Serbia în care se va discuta şi acest subiect.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.