Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Europarlamentar român, despre produsele ucrainene: 'Nu putem să venim să impunem noi o suspendare imediată a acestor importuri'

Parlamentul European
Daniel Buda

Ministerul Agriculturii trebuia să aibă o comunicare mult mai consistentă și mai coerentă cu Comisia Europeană în criza legată de cerealele din Ucraina, spune la RFI eurodeputatul PNL Daniel Buda, vicepreședintele Comisiei pentru Agricultură din Parlamentul European, informează Mediafax.

Daniel Buda atrage atenția că România nu poate suspenda importurile de cereale din Ucraina, fără să discute mai întâi cu Comisia Europeană.

„Haideți să ne înțelegem foarte clar asupra unor chestiuni, suntem parte a unui mecanism, a unei structuri numită Uniunea Europeană, unde sunt decizii pe care poți să le iei în mod unilateral, altele le poți lua doar în urma unor discuții cu Comisia Europeană. În momentul în care o să existe o dimensiune exactă a problemei pe care o au fermierii din România, a situației din România, cu cerealele, sigur că de comun acord cu Comisia Europeană, atunci se pot impune anumite taxe, dar nu putem să venim să impunem noi o suspendare imediată a acestor importuri, fără să existe o comunicare cu CE și cu niște date care să fie furnizate de maniera în care să se înțeleagă că într-adevăr este o problemă și atunci sigur că aceasta este soluția pe care o avem la îndemână, singura soluție, de a impune taxe vamale pentru aceste produse”, afirmă Daniel Buda.

Eurodeputatul PNL crede că Ministerul Agriculturii trebuia să aibă o comunicare mai coerentă cu Bruxelles-ul

„Comisia Europeană nu este absurdă, dar trebuie să comunicăm cu CE, or, iertați-mă, aici, Ministerul Agriculturii trebuia să aibă o comunicare mult mai consistentă și mai coerentă cu CE, astfel încât să existe un tablou complet al acestei situații. Deci nu există posibilitatea luării unor decizii unilaterale, pentru că politica comercială este apanajul UE, dar nu înseamnă că acest lucru nu se poate, după o notificare prealabilă și după o consultare prealabilă cu CE, plecând de la niște date concrete pe care le avem, furnizate de autoritățile de resort, în speță Ministerul Agriculturii. Deci acest lucru se poate, dar se poate ca urmare a unor discuții pe care să le avem cu CE și să punem pe masă toate datele care vin și concură la ceea ce înseamnă situația dificilă pe care o au fermierii din România”, încheie liberalul.

PSD anunța marți că va cere în coaliția de guvernare suspendarea importurilor de produse agroalimentare din Ucraina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.