DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Europarlamentar român, mesaj tăios către liderii Europei: Trebuie să vă treziți!

Parlamentul European

În contextul în care Parlamentul European a organizat o dezbatere despre coronavirus, europarlamentarul Victor Negrescu (PSD) a transmis un mesaj tăios pe rețelele de socializare:

  • „Dragi colegi, nu suntem în război. Dacă ne uităm la victime, am fi pierdut deja bătălii importante. Este mai degrabă o misiune de salvare. Dacă vom eșua acum, nu va fi doar un eșec politic, va fi o tragedie mondială și una care poate distruge viitorul nostru comun la nivel european
  • Nu este business as usual, nu este o situație ca oricare alta, și nu o putem rezolva din nou într-o manieră birocratică. Trebuie să vă treziți! Da vorbesc cu voi, cei care decideți la nivel european, mă refer la liderii politici care au ignorat această problemă, la guvernanții din statele membre care au preferat să continue conexiunile cu China deși riscul propagării virusului era deja important, la birocrații care nu au înțeles să aloce rapid bani către cercetare și managementului riscului, la statele membre care au vrut să gestioneze singure criza și care nu vor acum să contribuie cu resurse suplimentare pentru a găsi soluții împreună.
  • Unde este, dragi prieteni, solidaritatea europeană?  Ea nu trebuie să fie doar un concept într-un tratat. Ce mai faceți cu banii acum, când totul este distrus? Mii de victime, zeci de mii de bolnavi, milioane de persoane izolate, economiile noastre sunt practic distruse, un risc major de șomaj, jumătate din studenții și elevii din întreaga lumea nu mai merg la școală. Trebuie să ne schimbăm! Gata cu politica elitistă, gata cu birocratizarea excesivă. Este nevoie de acțiune! Acum! Fondurile alocate la nivel european sunt, trebuie să spunem, mult prea puține comparativ cu nevoile reale. Dar de unde fonduri dacă unele state nu înțeleg nevoia de a contribui mai mult pentru a face mai multe lucruri împreună pentru cetățenii pe care îi reprezentăm.
  • Ne trebuie o bază de date comună la nivel european cu toate persoanele aflate în carantină, cele izolate la domiciliu sau suspecte de coronavirus, iar această trebuie să fie accesibilă de personalul medical și cei care sunt zi de zi pe teren. Ne trebuie echipamente medicale și de protecție, măști și medicamente în cantitate suficientă și accesibile pentru toată lumea și pentru toate statele membre. Trebuie să alocăm toate resursele pentru a rezolva criza medicalăși a preveni revenirea sa, trebuie să lucrăm împreună pentru identifica antidotul și vaccinul cât mai repede. Trebuie să recâștigăm rapid încrederea în instituțiile democratice și în economie identificând măsuri eficiente de redresare dar și noi formule mai echitabile. Soluțiile le avem. Testarea populației, distanțare socială, cercetareși inovare, investiții în economie și mai ales respectarea regulilorde către noi toți. De exemplu, să stăm acasă!”
  • Uniunea Europeană să devină mai mult, pentru binele nostru comun. Europa trebuie să aibă competențe reale în domeniul sănătății, educației și politicilor sociale pentru a găsi împreună soluțiile la problemele cu care ne confruntăm. Dar este nevoie de curaj! Este nevoie de leadership politic real, atât la nivel european cât și la nivel național! Trebuie să reacționăm la campaniile de fake news și la atacurile venite de la cei care urăsc modelul de societate democratică în care noi credem. Trebuie să apărăm ceea ce credem!”

Vezi si: Strigătul de revoltă al unui doctor din Cluj: Degeaba scoatem armata pe străzi dacă medicii sunt trimiși la luptă fără arme .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.