Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Europarlamentarii REPER, în frunte cu Dacian Cioloș, vor Ucraina, Moldova și Georgia în UE

ciolos reper

Europarlamentarii din delegația REPER au semnat o scrisoare adresată liderilor UE prin care cer ca Ucraina, Moldova și Georgia să primească statutul de țări candidate la blocul comunitar, anunță mediafax.

Delegația REPER din Parlamentul European cere, printr-o scrisoare adresată șefilor de stat și de guvern ai Renew Europe, luarea unei decizii istorice în cadrul Consiliului European de săptămâna viitoare, cu privire la acordarea statutului de țări candidate pentru Republica Moldova, Ucraina și Georgia.

Justificarea solicitării este că „prețul oricărei forme de amânare sau tentativă de a dilua această decizie ar fi pur și simplu prea mare”.

„Ucrainenii luptă cu mare curaj împotriva invadatorilor ruși și nu putem decât să le susținem aspirațiile europene legitime. Întrucât cetățenii Republicii Moldova primesc mai mulți refugiați pe cap de locuitor decât orice stat membru al UE, nu-i putem abandona în fața cruzimii lui Putin. Georgia mai are încă de lucru în ceea ce privește reformele democratice, dar și ea ar trebui să primească o perspectivă europeană clară. Uniunea Europeană poate fi credibilă ca putere geopolitică doar dacă demonstrează capacitatea de a promova stabilitatea și pacea pe propriul continent”, a afirmat Dacian Cioloș, inițiatorul scrisorii.

Documentul a fost semnat de 24 de europarlamentari ai grupului Renew Europe și este susținut de întreaga delegație REPER în Parlamentul European.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.