Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Europarlamentarii români nu mai au unde bea: Bruxellesul închide cafenelele și barurile pentru o lună

twitter.com
atentat Bruxelles

Cafenelele şi barurile se vor închide de joi dimineaţă pe întreg teritoriul regiunii Bruxelles pentru a stopa răspândirea noului coronavirus, care se accelerează în capitala Belgiei, au anunţat miercuri autorităţile, relatează AFP.

Măsura este prevăzută să rămână în vigoare o lună, până pe 8 noiembrie. Consumul de alcool în spaţiul public este interzis şi în cele 19 comune ale regiunii Bruxelles-Capitale, a declarat o purtătoare de cuvânt a executivului regional. Restaurantele pot rămâne deschise, scrie agerpres.ro.

Citește și: Scandalul momentului în lumea medicală! Adrian Streinu-Cercel și Monica Pop, replici devastatoare pentru președintele Societății ATI, Șerban Bubenek

Noile restricţii sunt similare cu cele care se aplică începând de marţi la Paris şi în cele trei departamente ale regiunii Ile-de-France.

Guvernul belgian a anunţat marţi că toate barurile şi cafenelele trebuie să închidă la ora 23:00 în toată ţara începând de vineri, premierul Alexander De Croo insistând asupra situaţiei "îngrijorătoare" din Belgia.

Citește și: Lider PSD: Nu cred că masca de protecție mă poate proteja

Preşedintele regiunii Bruxelles-Capitale, Rudi Vervoort, şi primarii celor 19 comune au decis miercuri că aceste restricţii nu sunt suficiente pentru a opri infectările pe acest teritoriu cu 1,2 milioane de locuitori.

Sălile de evenimente precum şi ceainăriile (care nu servesc neapărat băuturi alcoolice) vor trebui, de asemenea, să îşi închidă porţile, se arată într-un comunicat al executivului regional.

Citește și: Elena Udrea a dezvăluit semnificația semnului cu degetul la nas din Parlament. Cui îi era adresat gestul

Belgia a înregistrat în ultimele şapte zile o medie zilnică de aproape 2.500 de noi infectări, o creştere cu 57% faţă de săptămâna precedentă.

Patru dintre cele zece comune din Belgia în care circulaţia virusului este cea mai intensă se află în regiunea Bruxelles: Bruxelles-Ville, Molenbeek-Saint-Jean, Schaerbeek şi Anderlecht.

Citește și: Doctorul Monica Pop a răbufnit: De ce nu l-a ascultat nimeni pe ministrul Tătaru? De ce alegeri? .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.