Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Europarlamentarii USR au solicitat UE anularea pensiilor speciale ale eurodeputaților

romania-alege.ro
Parlamentul European

Europarlamentarul USR Nicu Ştefănuţă este unul din semnatarii unei scrisori adresate UE prin care se cere revizuirea pensiilor speciale şi acordarea de pensii europarlamentarilor doar în funcţie de contribuţie, nu pensii speciale.

"Noi de la USR suntem extrem de supăraţi pe ceea ce a venit ieri ca ştire prin neconstituţionalitatea aparentă a acelei legi, prin desfiinţarea pensiilor speciale ale parlamentarilor. Şi la nivelul UE am demarat o scrisoare la iniţiativa lui Dacian Cioloş, prin care cerem ca aceste pensii speciale să fie odată revizuite, iar orice drept pecuniar pe care europarlamentarii l-ar putea primi şi care nu ţine de contributivitate să fie anulat prin statutul eurodeputaţilor. Deci, noi nu vrem să fim în aceeaşi situaţie cu parlamentarii României", a declarat europarlamentarul Nicu Ştefănuţă, vineri, într-o conferinţă de presă.

Curtea Constituţională a României a explicat joi că legea prin care au fost eliminate pensiile speciale ale parlamentarilor a fost adoptată într-o singură zi, "cu încălcarea tuturor termenelor", "ceea ce reprezintă o afectare a procedurii de adoptare în ansamblul său".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.