Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Europarlamentarii USR cer deblocarea de urgență a graniței cu Ungaria pentru deplasarea refugiaților

sigla USR
USR

Europarlamentarii USR cer deblocarea de urgență a graniței cu Ungaria pentru refugiați. Ungaria nu mai permite refugiaților ucraineni să treacă granița fără pașaport biometric sau viză.

La inițiativa deputatului european Vlad Gheorghe, delegația USR a cerut Comisiei Europene să intervină pentru a ridica regulile impuse de Ungaria care nu mai permit refugiaților ucraineni să treacă granița fără pașaport biometric sau viză, conform Mediafax.

„Am cerut să se intervină imediat în mod direct pe lângă ministrul de Interne al Ungariei pentru a pune capăt acestei blocări absolut de neexplicat a refugiaților din Ucraina și a le oferi protecția cuvenită. Oamenii sunt obosiți, speriați, într-o stare fizică și emoțională grea și nu au nevoie de noi obstacole după ce abia au scăpat de război”, spune europarlamentarul Vlad Gheorghe.

„Credem că sunteți la fel de îngroziți ca și noi la vederea acestui mod inuman de a trata refugiații ucraineni care au o mare nevoie de adăpost și asistență și care stau adesea la coadă timp de 60 de ore pentru a intra la graniță. În situația actuală, persoanele care fug de războiul din Ucraina nu au nicio posibilitate de a obține astfel de documente și este absurdă cererea Ungariei”, se mai arată în solicitarea delegației USR către comisarii europeni.

MAI a informat că autoritățile de frontieră din Ungaria au anunțat inspectoratele Poliției de Frontieră Oradea și Sighetu-Marmației că, începând de miercuri, ora 15.45, la frontiera româno – ungară, intrarea în Ungaria este permisă numai cetățenilor statelor terțe (inclusiv cetățenilor ucraineni sau a altor persoane care vin din Ucraina), care îndeplinesc condițiile de intrare în spațiul Schengen.

„Astfel, se anulează o dispoziție anterioară privind permiterea intrării în Ungaria a cetățenilor statelor terțe care vin din Ucraina, în contextul situației din aceasta țară, prin care erau acceptate orice fel de documente prin care se putea stabili identitatea”, a transmis MAI.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.