Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Europarlamentarii USR şi PLUS cer măsuri de sprijin pentru studenţii Erasmus care nu se pot întoarce acasă

Inquam Photos / Octav Ganea
USR PLUS Alianta 2020

Delegaţia Alianţei USR PLUS în Parlamentul European a cerut marţi, într-o scrisoare transmisă Comisiei Europene, măsuri urgente pentru studenţii Erasmus blocaţi în alte ţări decât cele de origine şi aflaţi în imposibilitatea de a se întoarce acasă.

"În acest moment, sunt peste 340.000 de studenţi aflaţi pe tot teritoriul UE în programul Erasmus, dintre care peste 2.500 de studenţi români. Deciziile fără precedent luate de guvernele statelor membre au închis universităţile şi fac imposibilă întoarcerea acasă a studenţilor din cauza restricţiilor de mobilitate. Continuarea programelor de studiu este în acest fel sub semnul întrebării, iar finanţarea stagiilor de asemenea. Acest lucru lasă în izolare şi fără finanţare cea mai mare parte a studenţilor aflaţi în programele Erasmus şi Erasmus+, care se adresează profesorilor, trainerilor şi tinerilor care sunt în programe de training", arată Alianţa, într-o postare pe Facebook.

Citește și: Cum să îţi protejezi sănătatea mintală în fața provocărilor aduse de pandemia de coronavirus

Conform aceleiaşi surse, Uniunea Europeană trebuie să facă un plan de contingenţă pentru studenţii care nu se pot întoarce acasă şi au nevoie de finanţare pentru a supravieţui în izolare sau carantină pe perioada pandemiei COVID-19.

"Alianţa USR PLUS şi Renew Europe cer Comisiei Europene fonduri suplimentare pentru studenţi şi asigurarea, împreună cu statele membre, a unei coordonări pentru implementarea măsurilor luate. Este, de asemenea, necesar ca aceşti studenţi să nu fie nevoiţi să returneze bursele deja primite chiar dacă au fost întrerupte cursurile, iar ei trebuie să se repatrieze", se menţionează în postare.

Scrisoarea a fost iniţiată şi semnată de europarlamentarii Dragoş Pîslaru, Ramona Strugariu, Clotilde Armand, Nicu Ştefănuţă, Dacian Cioloş, Vlad Botoş, Cristian Ghinea şi Dragoş Tudorache.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.