Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Europarlamentarul Claudia Țapardel, întâlnire cu Secretarul de Stat pentru Brexit, Lord Callanan Martin

Claudia Tapardel

Vești bune pentru cetățenii români în urma întâlnirii la nivel înalt dintre europarlamentarul Claudia Țapardel și Secretarul de Stat pentru Brexit, Lord Callanan Martin

Eurodeputatul Claudia Țapardel a avut ieri o întâlnire bilaterală la nivel înalt cu Lord Martin Callanan, Secretarul de Stat pentru Brexit,cu scopul de a discuta despre cele mai presante provocări ce țin de ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Primul subiect pe agenda întâlnirii a fost garantarea drepturilor cetățenilor UE, și implicit ale cetățenilor români rezidenți în Marea Britanie, după intrarea în vigoare a acordului de retragere a acesteia din Uniune.

Lord Callanan a oferit garanții europarlamentarului Claudia Țapardel în ceea ce privește dreptul de a locui și de a lucra pe teritoriul Marii Britanii, prin anunțarea faptului că toți cetățenii europeni, inclusiv cei 500.000 de români, care locuiesc și muncesc în Marea Britanie, vor avea dreptul de a aplica pentru obținerea statutului de rezidență permanentă- așa numitul settled status.

În acest sens, guvernul britanic a simplificat procedura de aplicare, care va consta în transmiterea tuturor documentelor necesare pentru obținerea statutului de rezidență permanentă prin intermediul unei aplicații pe telefon, care poate fi instalată pe orice telefon de tip Android. Costul acestui serviciu este de 65 de lire sterline.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.