Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Europarlamentarul Claudia Ţapardel: Iohannis creează panică inutilă privind banii de pensii şi salarii

claudia-tapardel.ro
Claudia Tapardel

Europarlamentarul Claudia Țapardel, poziţie dură faţă de anunţul făcut de preşedintele Klaus Iohannis, conform căruia guvernul nu are bani pentru plata salariilor şi a pensiilor.

“Este de neînțeles și condamnabilă încercarea Preşedintelui Iohannis de a panica populația în legătură cu plata pensiilor și a salariilor”

În contextul dezbaterilor legate de viitorul Pilonului II de pensii și intervenția Președintelui României, Klaus Iohannis, pe acest subiect, europarlamentarul Claudia Țapardel și-a exprimat poziția pe marginea acestuia.

Președintele statului român continuă în mod nejustificat seria atacurilor la adresa Guvernului României. Ultima ieșire a șefului statului legată de situația fondurilor europene și a Pilonului 2 de pensii ne demonstrează faptul că avem un președinte care își încalcă în mod repetat rolul constituțional de mediator în societate.

Faptul că Președintele Iohannis se află deja în campanie electorală pentru un nou mandat la Palatul Cotroceni poate fi înțeles. Dar, este de neînțeles și condamnabilă încercarea acestuia de a induce în eroare populația în legătură cu plata pensiilor și a salariilor:

„Consider că șeful statului are nenumărate pârghii constituționale prin care se poate informa în legătură cu situația financiară a țării. Acesta se poate consulta cu Prim-Ministrul României, Viorica Dăncilă, cu Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici sau cu Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu. Reprezentanții Guvernului îi pot furniza Președintelui date exacte în ceea ce privește situația financiară a țării, din care reiese foarte clar că în țara noastră nu sunt probleme de acest fel.

Dimpotrivă, România a avut o evoluție economică pozitivă în ultimele luni și acest lucru constituie o premisă favorabilă pentru punerea în aplicare a reformelor structurale avute în vedere de Guvernul României. Acest fapt a fost apreciat și de Comisarul european pentru Piaţă Internă, Industrie, Antreprenoriat şi IMM-uri, Elzbieta Bienkowska, în cadrul întâlnirii bilaterale la nivel înalt cu Prim-Ministrul României, Viorica Dăncilă din data de 17 mai.” a punctat europarlamentarul Claudia Țapardel.

Astfel, în locul inițierii unei serii de consultări cu reprezentanții Guvernului, Președintele Iohannis preferă să furnizeze publicului informații neverificate, care pot crea panică în rândul populației. Klaus Iohannis se apropie din ce în ce mai mult de stilul de comunicare “de tip Băsescu”, care a făcut mult rău României atunci când anunţa, fără niciun fel de justificare, că se prăbuşeşte sistemul public de pensii. Probabil, Preşedintele Iohannis uită că este susţinut, în mod oficial, pentru un al doilea mandat la Palatul Cotroceni chiar de partidul care are în componenţă lideri politici din fostul PDL, partid care a decis să taie salariile românilor.

ROMÂNIA ARE CREŞTERE ECONOMICĂ SUBSTANŢIALĂ!

ROMÂNIA NU ARE PROBLEME FINANCIARE!

NU EXISTĂ NICIUN FEL DE PROBLEME CU PLATA PENSIILOR ŞI SALARIILOR!

PSD ESTE PARTIDUL CARE ÎNTOTDEAUNA A MĂRIT VENITURILE ROMÂNILOR!", transmite Claudia Ţapardel printr-un comunicat de presă.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.