DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Europarlamentarul Daniel Buda: 'Comisia Europeană trebuie să aloce fonduri în vederea achiziționării de tablete pentru copiii aflați în dificultăți financiare!'

facebook.com
Daniel Buda

Europarlamentarul PNL Daniel Buda afirmă că investițiile în educație sunt cele mai sigure investiții în viitorul nostru, al tuturor. Acesta cere Comisiei Europeane să aloce fonduri în vederea achiziționării de tablete pentru copiii aflați în dificultăți financiare.

"Accesul la educație reprezintă o condiție estențială pentru durabilitatea oricărei societăți. Tocmai de aceea, investițiile în educație niciodată “nu sunt suficiente”. Fie că vorbim de investițiile de la nivel național sau de fonduri alocate de UE, acestea trebuie să contribuie la crearea unui cadru înăuntrul căruia fiecare copil, de la grădiniță până la facultate, să dobândească cunoștințele necesare pentru a deveni la maturitate “un stâlp” al societății. În perioada pandemiei Covid-19 s-au reliefat câteva aspecte care, în mod cert, trebuie abordate punctual. În primul rând, existența tabletelor trebuie să devină o realitate pentru fiecare copil. Costurile cu acestea sunt ridicol de mici comparativ cu eficiența investițiilor. Iar aici trebuie să avem la dispoziție inclusiv fonduri europene, sens în care am solicitat de altfel Comisiei Europene să aloce bani în această direcție. În al doilea rând, este important ca fiecare comunitate din cele mai îndepărtate colțuri ale UE, trebuie să își dezvolte rețeaua de internet în așa fel încât învățământul la distanță să reprezinte o opțiune inclusiv pentru cei care, din varii motive, nu se vor putea deplasa la școală. Vă redau intervenția mea, susținută ieri, în cadrul ședinței grupului de lucru al PPE pe Afaceri Juridice, care a avut loc în Parlamentul European de la Bruxelles. Am intervenit în cadrul dezbaterii privind documentul de poziție al PPE pe educația digitală și am subliniat nevoia finanțării digitalizării sistemului de educație, mai ales în actualul context impus de pandemia COVID-19", scrie Daniel Buda pe Facebook.

Acesta redă ş intervenția mea din şedinţa grupului de lucru al PPE:

"Fără discuție că investițiile în educație sunt extrem de importante pentru că, investind în educație, investim în viitorul nostru, al tuturor. Dacă dorim o societate mai bună, atunci evident că trebuie să investim în educație. În același timp, această pandemie ne-a arătat care sunt limitele și care este situația în teren. Din păcate, în această perioadă, foarte mulți copii nu au avut acces la educație din cauza faptului că nu au dispus de acele banale tablete sau laptopuri care să le permită să se conecteze la internet, sau, deși aveau internet, nu au avut aparatura necesară să poată face acest lucru.

Cred că noi, Grupul PPE, trebuie să fim cei care trebuie să promovăm această abordare în raport cu Comisia Europeană, să solicităm CE să se implice activ în a asigura oricărui cetățean și copil din UE acces la educație.

Trebuie să fim pregătiți pentru un eventual val doi al Covid- 19 astfel încât învățământul la distanță trebuie să beneficieze de o pregătire minuțioasă, cu atât mai mult cu cât el va putea fi folosit inclusiv pentru localitățile unde accesul către școală poate fi îngreunat mai ales in timpul iernii!"

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.