Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Europarlamentarul Emilian Pavel: ‘Am obținut mai mulți bani europeni pentru încurajarea formării profesionale în România’

facebook.com
Emilian Pavel

Europarlamentarul Emilian Pavel susține că și-a asumat încă de la preluarea mandatului încurajarea formării profesionale a tinerilor.

El se declară bucuros de faptul că i s-a votat un raport care i s-a menținut un volum consistent de finanțare a învățământului.

„Munca mea de convingere și de negocieri s-a materializat prin votul ferm, aproape în unanimitate, dat Raportului meu pentru menținerea unui volum consistent de finanțare, mult peste ce propusese Comisia Europeană. Vorbim despre un buget de trei ori mai mare! Astfel, vom putea susține cu fonduri europene, dezvoltarea sporită a învățământului profesional și tehnic, dar și a celorlalte componente, de mobilitate, ale programului Erasmus+, precum învățarea pe tot parcursul vieții și a studiilor universitare.

A fost un raport important și greu – dat fiind că discutăm de un nou Regulament european propus de Comisia Europeană pentru viitorul programului Erasmus+ (2021-2027), și sunt nu doar onorat că am fost ales de comisia EMPL pentru a mă ocupa de el, dar și pe deplin mulțumit de ceea ce am obținut.

Bucuria este cu atât mai mare cu cât văd de asemenea la nivelul Guvernului României preocupări similare, mai ales în domeniul învățământului profesional. Avem în România o lipsă tot mai acută de meseriași, iar fondurile europene, alături de cele naționale, ne vor ajuta și mai mult să formăm elevi în licee cu profil tehnologic care să rămână în țară. Facilitățile anunțate de guvern pentru ei – precum burse de studiu, gratuitate la transport, masă ori cazare, sau pentru angajatorilor lor, sunt un semnal puternic și o încurajare pentru toți tinerii care doresc să învețe o meserie și să profeseze în România.

Desigur, suntem conștienți că salariile din țară nu sunt aceleași cu cele din Occident dar, cu sprijinul Guvernului și cheltuielile tinerilor care rămân și lucrează în România sunt mult reduse, iar calitatea vieții lor, mai ridicată decât dacă ar pleca în Vest.

Nu în ultimul rând, eu cred că va trebui, în viitorul foarte apropiat, să vedem și motivele pentru care salariile românilor sunt încă atât de mici, pentru că, aproape în totalitate, companiile străine active în România înregistrează profituri consistente, deci nu este în niciun caz o problemă de productivitate, ori de competență, a angajatului român!

Munca noastră nu se oprește aici. Voi milita pe lângă colegii mei din Comisia pentru cultură și educație (CULT) în prima fază, dar si pentru votul final din Plenul PE pentru a mă asigura ca aceste priorități vor fi apărate în negocierile finale cu Consiliul UE. Avem posibilitatea să finalizăm aceste negocieri împreună pe timpul Președinției rotative a României la Consiliul Uniunii Europene”, susține Emilian Pavel într-un comunicat de presă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.