Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Europarlamentarul Emilian Pavel salută decizia Guvernului: 'Multinaționalele să își plătească taxele acolo unde realizează profitul, nu în parardisuri fiscale'

facebook.com
Emilian Pavel

Europarlamentarul PSD Emilian Pavel susține că este „mândru” de faptul că Guvernul României se află printre guvernele UE care obligă multinaționalele să-și achite taxele și impozitele acolo unde le realizează.

Citește și: Eurodeputatul PSD Gabriela Zoană a anunțat cum ar putea Laura Codruța Kovesi să nu ajungă procuror-șef european

„Mă bucur când văd că, pentru a câta oară, guvernul României a avut dreptate implementând o serie de măsuri care să împiedice marile companii internaționale să se sustragă de la plata taxelor și impozitelor datorate statului.

În ciuda vocilor, cu siguranță plătite, care deplângeau soarta ‘’crudă’’ a corporațiilor ce se ascund după armate de avocați și contabili, acest trend legislativ se extinde rapid la nivel european și sunt mândru de faptul că guvernul României se află printre primele guverne ale UE care aderă ferm la principiul promovat de Comisia Europeană, acela ca marile firme internaționale să își plătească taxele și impozitele acolo unde realizează profitul și nu în parardisuri fiscale.

Unul dintre faptele esențiale - dar enorme, uitate de cei plătiți să plângă de grija corporațiilor este acela ca TOATE celelalte firme, adică firmele românești, au obligația, și o respectă, de a-și plăti taxele și impozitele față de statul român. Și va fi așa cât de curând și pentru corporații în toate statele membre ale UE.

Ca să ne asigurăm de acest lucru, săptămâna trecută, la Bruxelles, am votat în cadrul Comisiei privind infracțiunile financiare, evaziunea fiscală și evitarea obligațiilor fiscale (Tax3) a Parlamentului European, pentru condamnarea practicilor unor state UE precum Olanda, Luxembrug, Irlanda sau Malta care se comportă precum niște paradisuri fiscale în ciuda legislației europene.

Mai mult, cerem intrarea în legalitate a acelor state, prin măsuri legislative urgente care să includă reținerea impozitului pe profit, excluderea de la achizițiile publice, dar și retragerea licențelor de afaceri pentru intermediarii care nu desfășoară activități economice reale pe teritoriul statelor membre.

Eu sper că faptele pe care le-am prezentat îi vor ajuta pe mulți, mai ales din România, să aprecieze utilitatea multora dintre demersurile guvernului nostru pentru că, nu doar că acestea se înscriu într-un trend european mai amplu, dar suntem, iată, printre primele țări care luptă în mod real pentru aplicarea unui principiu de bun simț: ești obligat să plătești taxe și impozite acolo unde angajații tăi crează valoare pentru compania ta”, a susținut europarlamentarul PSD, Emilian Pavel, într-un comunicat de presă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.