Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Europarlamentarul Eugen Tomac trage semnalul de alarmă: democrația este în pericol

facebook.com
Eugen Tomac

Faptul că 63% dintre români consideră, potrivit unui sondaj, că în comunism era mai bine decât astăzi ar trebui să cutremure precum o undă de șoc toți decidenții statului, afirmă europarlamentarul Eugen Tomac într-o postare cu titlul „Democrația în pericol”

”Democrația în pericol

Faptul că 63% dintre români consideră, potrivit unui sondaj prezentat recent, că în comunism era mai bine decât astăzi ar trebui să cutremure precum o undă de șoc toți decidenții statului.

Primul motiv pentru care românii sunt atât de dezamăgiți de prezent este lipsa de lideri politici credibili. Viața politică a ajuns atât de jos pentru că este dominată de jocuri politice mărunte, minciună și lipsă totală de transparență în ceea ce privește cheltuirea banilor publici.

Prăpastia dintre cetățeni și clasa politică este uriașă, iar ea s-a adâncit și mai mult odată cu criza de sănătate.

Luptele de putere la vârf, agresive și fără un reper concret, construiesc o imagine falsă a democrației în fața cetățenilor, îndreptându-i foarte ușor in brațele populiștilor și extremiștilor.

Ignoranța, lipsa de soluții și de viziune a politicienilor ne-au adus în punctul în care suntem astăzi. Au abandonat obiective strategice precum aderarea la zona Euro, intrarea în Schengen și atragerea de fonduri europene pentru a dezvolta în mod egal toate regiunile țării, dar mai presus de orice, au abandonat educația. Toată lumea civilizată înțelege că un rol cheie spre a le oferi românilor o perspectivă de viitor pozitivă este educația.

Aceasta a fost supusă în acești 30 de ani unor reforme haotice, fără nicio țintă. În consecință, după doar trei decenii, românii au uitat ce a însemnat comunismul și crimele sale, iar generațiile tinere nu au idee ce au însemnat închisorile comuniste, nu au auzit niciodată despre fenomenul Pitești.

Nu avem voie să uităm. România va fi respectată peste tot în lume atunci când vom începe să ne respectăm trecutul, oamenii și faptele care sunt adevăratele modele pentru societatea noastră.”, scrie Eugen Tomac.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.