Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Europarlamentarul PMP Eugen Tomac: Avem parte de o pandemie informațională. Sediul știrilor false e în Rusia

PMP
Eugen Tomac

Europarlamentarul PMP Eugen Tomac i-a spus, joi, Înaltului Reprezentant al UE, Josep Borell, că Europa se confruntă cu o „pandemie informațională” generată de știrile false care își au sediul în Federația Rusă, țară care trebuie să primeacă un răspuns pe măsura acestor dezinformări, anunță MEDIAFAX.

„Este evident că în această perioadă, pe lângă criza generată de coronavirus, am avut parte de acest șoc, numit pandemie informațională. Adevărul nu trebuie ocolit în această situație - sediul acestor informații false vine Federația Rusă. Noi, cei din România, din Polonia, din țările baltice știm că Rusia este specializată în a deforma realități, iar acest atac este unul extrem de dur la adresa coeziunii europene”, a spus în plenul Parlamentului European Eugen Tomac.

Citește și: VIDEO Scandal între PNL și USR! Replici de mahala: ‘Sunteți un ageamiu și un manipulator, care nu ați înțeles nimic. Nu fiți ipocriți și nu mințiți oamenii’

El i-a mai spus Înaltului Reprezentant al UE, Josep Borell, că este nevoie de acțiune.

„Federația Rusă trebuie să primească un răspuns pe măsura acestor dezinformări. Sunt mii de știri ca parte din acest plan de dezinformare, iar noi trebuie să acționăm inclusiv aici, în Parlament, printr-o rezoluție”, a conchis europarlamentarul român.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.