Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Europarlamentarul PNL Cristian Bușoi: Comisarul pentru Energie confirmă că OUG 114 încălcă legislația UE

arhiva personala
Cristian Buşoi

Comisarul european pentru energie, Miguel Arias Canete, atrage atenția că “sistemul prețurilor reglementate introdus prin OUG 114 este contrar cerințelor judice ale UE”.

"PSD pune astfel, din nou, România într-o situaţie ruşinoasă la nivel european, ca ţară care exercită Președinția UE şi care emite acte normative în vădită contradicţie cu reglementările UE, cu implicaţii negative deopotrivă asupra pieţei de energie şi asupra gospodăriilor.

Răspunsul Comisarului European pentru Energie dovedește că ministrul de Finanțe, Orlando Teodorovici şi Darius Vâlcov au mințit când au afirmat, în repetate rânduri, că OUG este în acord cu legislația europeană.

Comisarul Miguel Arias Canete amintește că, după adoptarea OUG 114/2018, Comisia Europeană a inițiat un dialog cu autoritățile române pentru a evalua compatibilitatea cu legislația UE și că CE analizează implicațiile anumitor dispoziții pentru dezvoltarea unor piețe sigure, competitive și lichide ale energiei în România și în regiunea Europei de Sud-Est.

Amintesc că Guvernul Dăncilă riscă procedura de infringement, în condițiile în care CE a informat în această lună Guvernul României că OUG 114/2018 nu respectă nici prevederi ale Directivei Gazului – 2009/73/CE și nici Reglementările privind alimentarea cu gaz 2017/1938, instrumente care urmăresc asigurarea competitivității pe piața UE a gazului și protejarea alimentării gospodăriilor", precizează europarlamentarul PNL Cristian Buşoi, într-un comunicat de presă.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.