Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Europarlamentarul PSD Andi Cristea: 'Preşedintele desconsideră capacităţile şi nevoile ţării noastre, încercând să creeze impresia de haos generalizat'

Inquam Photos / Octav Ganea
Klaus Iohannis

Europarlamentarul PSD Andi Cristea a criticat demersul preşedintelui Klaus Iohannis de a trimite bugetul pe 2019 la Curtea Constituţională, afirmând că şeful statului a intrat în campania electorală ''pe picior greşit'', potrivit agerpres.ro.

Citeste si O copie a dosarul Tel Drum, în care este cercetat Liviu Dragnea, a fost trimisă Secției pentru Magistrati - Anunțul făcut de Nistor Călin

"Preşedintele Iohannis a intrat în campania electorală pe picior greşit. Mai întâi blochează Guvernul, apoi trece la nivelul următor. Încearcă să blocheze activitatea tuturor instituţiilor publice şi să inducă panică în economia naţională. Toate acestea în timp ce Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică anunţa cu câteva zile în urmă că România înregistrează cea mai mare productivitate economică a muncii la nivel mondial", a declarat Andi Cristea.

Europarlamentarul PSD consideră că "datele OECD nu sunt suficient de bune pentru preşedintele Iohannis".

"Şeful statului nu are încredere în economia ţării, în români sau în partenerii internaţionali. Refuzând să promulge bugetul ţării, preşedintele desconsideră capacităţile şi nevoile ţării noastre, încercând să creeze impresia de haos generalizat, care afectează economia naţională", a adăugat Cristea.

Potrivit europarlamentarului PSD, acuzaţiile privind încălcarea principiilor descentralizării şi al subsidiarităţii sunt deosebit de grave şi nu ar trebui lansate cu uşurinţă de către şeful statului.

"Preşedintele Iohannis a lansat astăzi neadevăruri incompatibile cu prestaţia unui lider european, mai ales în timp ce ţara noastră deţine preşedinţia Consiliului Uniunii Europene. Acuzând Guvernul de încălcarea principiilor descentralizării şi al subsidiarităţii, preşedintele Iohannis lansează mesaje de o gravitate majoră. Este regretabil că preşedintele Iohannis a ajuns în situaţia în care apelează la cifre false şi încearcă să manipuleze opinia publică", a menţionat eurodeputatul PSD.

Preşedintele Klaus Iohannis a trimis, vineri, Curţii Constituţionale a României (CCR) o sesizare de neconstituţionalitate asupra legii bugetului de stat pe anul 2019.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.