Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Europarlamentarul PSD Rovana Plumb spune că formarea unei coaliţii de centru-stânga în Danemarca întăreşte poziţia social-democraţiei europene

Inquam Photos / Octav Ganea
rovana plumb

Europarlamentarul PSD Rovana Plumb, vicepreşedintele Grupului S&D din Parlamentul European, afirmă că formarea unei coaliţii de centru-stânga în Danemarca, condusă de cel mai tânăr prim-ministru din istoria ţării, Mette Frederiksen, este "un moment politic care întăreşte poziţia social-democraţiei europene". "În acest moment, pe harta politică europeană şi în nordul şi în sudul Uniunii, prin guvernele social-democrate din Spania şi Portugalia, precum şi la noi în România, forţele de centru stânga arată că putem oferi soluţii pentru o Europă socială, echitabilă şi justă", spune Plumb.

Citește și: Lupta pentru putere! Stenograme explozive din ședința USR! ‘Sunt niște dictatori de tip PSD’

"Salut formarea unei coaliţii de centru stânga în Danemarca condusă de cel mai tânăr prim-ministru din istoria ţării, doamna Mette Frederiksen, după victoria social-democraţilor la alegerile din 5 iunie 2019. Este un moment politic care întăreşte poziţia social-democraţiei europene", arată Rovana Plumb, într-un comunicat de presă de miercuri seară.

Citește și: Ipoteză-bombă! Cine ar urma să fie viitorul președinte al României – Șah pentru Klaus Iohannis

Ea spune că acestuia i se alătură şi alte momente precum reconfirmarea guvernului social-democrat din Suedia la începutul acestui an sau, recent, instalarea unui executiv de centru stânga în Finlanda, stat membru căruia România îi predă ştafeta după o preşedinţie de succes a Consiliului UE gestionată tot de un guvern social-democrat.

Citește și: Lovitură în plin pentru Opoziție! Liviu Dragnea a câștigat

"În acest moment, pe harta politică europeană şi în nordul şi în sudul Uniunii, prin guvernele social-democrate din Spania şi Portugalia, precum şi la noi în România, forţele de centru stânga arată că putem oferi soluţii pentru o Europă socială, echitabilă şi justă", spune Plumb.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.