Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Europarlamentarul PSD Rovana Plumb susține că este nevoie ca UE să aloce fonduri separate pentru politicile de mediu

Inquam Photos / Octav Ganea
rovana plumb

Europarlamentarul PSD Rovana Plumb, vicepreședinte al Grupului Socialiștilor și Democraților (S&D) din Parlamentul European, a pledat pentru alocarea de fonduri separate pentru tranziția ecologică prevăzută în planul Comisiei Europene privind neutralitatea climatică până în 2050, anunță MEDIAFAX.

„În viziunea noastră, a Socialiștilor Europeni, în perspectiva tranziției ecologice, impactul social trebuie să fie prioritar. Considerăm că numai ulterior se va putea trece la etapa revitalizării economice regionale și a restaurării terenurilor afectate de poluare. Europa are nevoie de o tranziție echitabilă social, care să pună cetățeanul în centrul acțiunilor pentru neutralitatea climatică”, a declarat Rovana Plumb cu prilejul reuniunii de la Bruxelles a miniștrilor social-democrați ai Mediului din UE.

Citește și: Traian Băsescu explodează: Va arunca în aer!

Europarlamentarul social-democrat susține că fondurile alocate sunt insuficiente și vorbește despre riscurile apariției unei inegalități între cetățenii UE.

„Totodată, suma propusă de Comisia Europeană - de 7,5 miliarde de euro pentru susținerea unei tranziții ecologice juste în toate regiunile UE - este, în opinia noastră, insuficientă pentru eliminarea riscului de a avea regiuni și cetățeni de sacrificiu în acest proces de atingere a neutralității climatice până în anul 2050, cu etapa intermediară a reducerii emisiilor de gaze cu efect de seră până în 2030”, a declarat Plumb, potrivit unui comunicat PSD remis MEDIAFAX.

Rovana Plumb, vicepreședinte S&D pentru Tranziție Echitabilă, a reprezentat, ieri, Grupul europarlamentar al Socialiștilor și Democraților la reuniunea miniștrilor social-democrați ai Mediului din Germania, Spania, Danemarca, Portugalia și Malta,cu Elisa Ferreira, comisarul european pentru Coeziune și Reforme, în vederea definirii poziției Socialiștilor Europeni pentru Consiliul UE dedicat Mediului.

Citește și: Rareș Bogdan atacă dur: Acest fapt arată cât de bolnavă este România!

Comisia Europeană a prezentat, miercuri, o propunere legislativă care prevede atingerea până în anul 2050 a neutralităţii Uniunii Europene în materie de emisii poluante.

Prin Legea Climatică Europeană, Comisia Europeană propune obiectivul legal cu caracter obligatoriu de emisii poluante zero până în anul 2050.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.