Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Europarlamentarul Rebega a înlocuit Guvernul României la Bruxelles

arhiva personala
Laurentiu Rebega

În timp ce ultimele guverne PSD și-au dat cu stângul în dreptul cu privire la manifestările dedicate Centenarului, europarlamentarul Laurențiu Rebega (Pro România) a organizat de unul singur o expoziție dedicată Marii Uniri în clădirea Parlamentului European de la Bruxelles.

Potrivit comunicatului de presă oficial al evenimentului, ”în deschidere a fost ţinut un moment de reculegere în memoria Academicianului Dinu G. Giurescu, unul din marii istorici ai României, dar şi un om de o nobleţe excepţională, care ieri a plecat dintre noi”.

În clădirea Parlamentului European de la Bruxelles, au vorbit despre Marea Unire de la 1918 ca rezultat al mobilizării naţionale a tuturor românilor, ca şi despre contextul european şi internaţional al vremii, mai mulți specialiști din domeniu: prof. dr. Ioan Opriş, prof. dr. Gheorghe Onişoru, prof. dr. Gheorghe Sbârnă, dr. Ionuţ Cojocaru, dr. Florian Bichir, dr. Lucian Dindirică, dr. Ioan Talpeş.

”Acest prim eveniment din seria "Trilogia Centenarului", dedicată României la o sută de ani de la Marea Unire, s-a bucurat de un public numeros ca şi de prezenţa unor deputaţi din Parlamentul European. Din păcate, dintre europarlamentarii români, deşi invitaţi special, nu a fost prezent decât domnul Cătălin Ivan. În schimb, a fost prezent domnul deputat Laszlo Tokes, care reprezintă în Parlamentul European Ungaria”, se precizează în comunicatul de presă.

Europarlamentarul Laurentiu Rebega a sintetizat aspirațiile participanților prin formula: "Vrem o Românie mai bună, într-o Europă mai dreaptă!".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.