Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Europarlamentarul Victor Negrescu cere liderilor europeni adoptarea Cadrului Financiar Multianual

MAE
Victor Negrescu

Europarlamentarul PSD Victor Negrescu a cerut liderilor europeni, în plenul Parlamentului European, să adopte „rapid” viitorul Cadru Financiar Multianual, astfel încât interesele cetățenilor să nu fie afectate.

„Cetățenii europeni s-au săturat de acest joc în jurul bugetului European. Avem nevoie de un viitor Cadru Financiar Multianual de calitate. Avem nevoie de un buget acum, care să răspundă la nevoile pe care le au cetățenii europeni. Avem nevoie de continuitate”, a declarat europarlamentarul român în plenul PE, potrivit Mediafax.ro.

Citește și: Explicațiile lui Alexandru Rafila - Cum se transmite COVID-19 și care sunt ultimele tratamente

Victor Negrescu a solicitat Comisiei Europene „să fie mai implicată, mai activă”.

„Nu este normal că a acceptat propunerea lansată de Președintele Consiliului European. Nu este normal că nu a apărat suficient cetățeanul european în aceste negocieri”, a subliniat Negrescu.

Europarlamentarul român consideră că propunerea de buget avansată de președintele Consiliul European este inacceptabilă și a subliniat că bugetul trebuie construit astfel încât „Uniunea Europeană să poată oferi răspunsuri sustenabile la crizele cu care se confruntă, să asigure dezvoltarea și bunăstarea cetățenilor săi”.

„Președintele Consiliul European a venit cu o propunere inacceptabilă și a pus pe masă o propunere care nu a fost discutată cu Parlamentul European. Nu vorbim de bani alocați Uniunii Europene, vorbim de bani pe care noi îi alocăm, statele membre, pentru a dezvolta Uniunea Europeană, pentru a răspunde la crizele majore cu care ne confruntăm și trebuie să gândim acest buget într-o manieră constructivă axat pe dezvoltare, axat pe dezvoltare sustenabilă”, a declarat Victor Negrescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.