Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Europarlamentarul Victor Negrescu CRITICĂ Planul de reziliență: Cele 30.4 miliarde alocate României sunt în aer

cursdeguvernare.ro
Victor Negrescu

Europarlamentarul Victor Negrescu spune că actualul guvern recunoaște că planul de reziliență adoptat de executivul Orban este un fiasco și că lucrurile trebuie regândite. Pesedistul spune însă că PNL nu are planuri clare pentru a modifica punctele unde Comisia Europeană a găsit probleme.

"Eșec după eșec privind Planul Național de Redresare și Reziliență!

După ce am afirmat în mod repetat că planul realizat de Guvernul liberal este greșit și nu corespunde criteriilor elaborate de instituțiile europene, iată că actualul executiv admite acest lucru într-un Memorandum aprobat în ședința de guvern. Se confirmă și discuțiile din luna decembrie cu reprezentanții Comisiei Europene și respingerea planului de către instituțiile europene.

Din păcate, în continuare documentul arată multă incoerență. Se vorbește de finalizarea PNRR până la finalul lunii februarie dar, în document, este scris termenul de 5 martie 2021 pentru actualizarea planului. Nimic despre structura recomandată, despre obiectivele transversale solicitate de instituțiile europene, despre modul în care se intenționează evitarea suprapunerii surselor de finanțare sau despre analize de impact sau indicatori de performanță.

Mai mult, în memorandumul aprobat nu există nicio procedură de consultare a partenerilor sociali, a organizațiilor civice, a autorităților locale și a experților din domeniu deși acest lucru reprezintă o obligație impusă de instituțiile europene. Se evocă posibilitatea unor întâlniri, dar nimic coerent. Tot procesul rămâne un act politic pentru satisfacerea intereselor noilor partide care compun guvernul.

Practic cele 30,4 miliarde de euro alocate României sunt în aer, ca să nu mai spunem că din această sumă 16,6 miliarde de euro sunt sub formă de împrumuturi. Termenul pentru finalizarea PNRR este finalul lunii aprilie.

Planul Național de Redresare și Reziliență trebuie să fie rezultatul unui consens național. Guvernul trebuie să trateze cu seriozitate aceste proiect și să nu mai politizeze acest instrument european", scrie Negrescu pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.