Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deși a bătut palma cu Chișinăul pentru livrarea de energie electrică, Tiraspolul nu e mulțumit de distribuirea gazului rusesc între stânga și dreapta Nistrului

captura YouTube
Vadim Krasnoselski

Așa numitul lider din regiunea Transnistreană, Vadim Krasnoselski, este surprins de principiul cum a fost distribuit gazul rusesc în această toamnă. În opinia sa, malul stâng al Nistrului trebuia să aibă mai mult gaz.

„Moldova a acţionat extrem de imprudent. Filosofia unor politicieni a fost surprinzătoare când au luat gazul general și l-au împărțit în funcție de numărul de cetățeni. Transnistria este un stat agrar-industrial care a reușit să păstreze potențialul industrial al URSS, iar prin investiții a reușit să reechipeze și să repornească. În Moldova, aproape tot potențialul fie este distrus, fie arată extrem de prost. Numărul întreprinderilor industriale dictează consumul”, a declarat Krasnoselski într-un interviu pentru postul TV Pervîi Pridnestrovski, transmite realitatea.md.

Krasnoselski a mai precizat că părțile ar trebui să continue negocierile pentru a evita reapariția unei astfel de crize.

„A fost o lecție atât pentru noi, cât și pentru Moldova. Doamne ferește să nu mai fie criză. Acestea sunt dificultăți, nu este nevoie de isterie, leșin, aceasta este o lecție și cunoaștere. Am economisit în detrimentul producției industriale, dar nu-i nimic aceasta este o lecție”, a explicat politicianul.

Amintim că din octombrie Gazprom a redus livrările de gaze către Moldova până la 5,7 milioane de metri cubi pe zi, chiar dacă cererea este de peste 8 milioane de metri cubi. Totodată, în decembrie, malul drept al Nistrului a folosit gaz de la Gazprom doar în primele trei zile ale lunii decembrie. Din 4 decembrie, Chișinăul furnizează Transnistria întreg volumul de gaz rusesc, care în schimb acoperă circa 60% din necesarul de energie electrică a malului drept.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.