Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Europol a dezmembrat un puternic cartel din Balcanii de Vest: s-a reușit arestarea unui total de 37 de infractori

insightcrime.org
europol

Europol a anunţat joi că 37 de infractori au fost arestaţi în şapte ţări în timpul unei operaţiuni poliţieneşti de amploare coordonată de poliţia croată pentru a desfiinţa o bandă criminală "extrem de violentă" din Balcanii de Vest, transmite AFP, citat de Agerpres.

Această reţea infracţională a fost implicată în trafic de droguri şi arme pe scară largă în Europa, a declarat agenţia europeană pentru combaterea criminalităţii.

"Un total de 37 de suspecţi au fost arestaţi în timpul anchetei, iar liderul bandei, un cetăţean din Bosnia şi Herţegovina considerat o ţintă importantă de Europol, ispăşeşte în prezent o pedeapsă cu închisoarea de patru ani în Italia", a spus Europol.

Liderul bandei este suspectat că a coordonat activităţile de comerţ cu droguri şi arme dând ordine subordonaţilor săi din închisoare.

Operaţiuni ale poliţiei au fost efectuate joi, simultan, în Croaţia, Slovenia, Bosnia şi Herţegovina, Ţările de Jos, Italia, Belgia şi Germania, în vederea arestării membrilor bandei criminale.

Totodată, poliţia a confiscat 148.000 de euro în numerar, 18 arme de foc, dintre care două mitraliere şi 500 de grame de TNT cu declanşatoare de la distanţă.

Au fost confiscate, de asemenea, 15 kg de cocaină, 11 kg de heroină, 3 kg de amfetamină, 7 kg de marijuana şi 10 kg de canabis.

Această operaţiune de amploare a fost precedată de o investigaţie complexă, realizată de poliţia din Croaţia în cadrul misiunii operaţionale "Cartelul Balcanilor".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.