Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Europol trece la COLABORĂRI INEDITE în încercarea de a prinde mai mulţi terorişti

SKY NEWS
europol arestare mandat

Agenţia europeană de poliţie Europol va putea obţine informaţii de la parteneri privaţi şi va dezvolta noi tehnologii, în efortul său de a combate criminalitatea şi terorismul, în baza unui acord încheiat marţi între agenţii ale Uniunii Europene, informează dpa. Reprezentanţi ai ţărilor membre ale UE şi Parlamentul European au convenit ca Europol să poată coopera intens cu servicii online şi ţări non-UE, ca parte a operaţiunilor sale. Acordul stabileşte de asemenea standarde în gestionarea datelor şi îi oferă Europol autoritatea de a dezvolta noi tehnologii, pentru a-şi desfăşura activitatea, scrie Agerptes.

"Europol are nevoie de mijloace moderne pentru a susţine poliţia în investigaţiile sale", a declarat comisarul UE pentru afaceri interne, Ylva Johansson. "Mandatul mai puternic asupra căruia s-a convenit astăzi confirmă rolul Europol de lider global în dezvoltarea de noi tehnologii pentru întărirea legii, cooperarea cu companii private pentru a preveni şi investiga delicte şi a proteja drepturi fundamentale precum protecţia de date personale", a spus ea. Comisia Europeană a propus prima dată o extindere a mandatului Europol în decembrie 2020, când Europa îşi revenea după o serie de atacuri islamiste, printre care cele din Austria, Franţa şi Germania.

Europol are circa 1.000 de angajaţi care ajută ţările membre ale UE să investigheze formele grave de criminalitate şi terorism internaţional. De asemenea, agenţia este însărcinată cu evaluarea ameninţărilor cauzate de grupări de crimă organizată şi teroriste. Acordul mai trebuie aprobat de legislativul UE şi de Consiliul Uniunii Europene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.