Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Euroscepticii conservatori britanici au anunțat că vor vota împotriva acordului Brexitului

rfi.fr
Brexit

O majoritate a membrilor European Research Group (ERG), din care fac parte deputaţi eurosceptici din cadrul Partidului Conservator britanic, urmează să voteze împotriva acordului retragerii al Theresei May atunci când documentul va fi supusu ratificării Camerei Comunelor, la începutul lunii viitoare, a anunţat miercuri un ales, relatează Reuters, relatează News.ro.

Citește și: Guvernul SUA, îngrijorat de o afacere România-China de miliarde. Secretarul Perry descinde la Bucureşti după alegeri (VIDEO)

Premierul britanic Theresa May urmează să supună votului Parlamentului britanic acordul retragerii în săptămâna care începe la 3 iunie, a anunţat un purtător de cuvânt al Downing Street.

Owen Paterson, un fost ministru care face parte din grupul ERG, reproşează acordului divorţului negociat de May cu Bruxellesul, că obligă Londra să continue să se alinieze legilor europene şi că îndepărtează Irlanda de Nord de restul Regatului Unit.

”Din nefericire, noi vom vota din nou împotriva (...), pentru că este inacceptabil ca 27 de ţări să ne impună legi în care noi să nu avem de spus vreun cuvânt”, a declarat el la BBC.

”Iar ceea ce este şi mai important (...) este faptul că acordul riscă să conducă la o dezmembrare a Regatului Unit, creând o nouă entitate Regatul Unit şi Irlanda, ceea ce înseamnă că am putea să vedem Scoţia urmând acest exemplu, ceea ce ar fi cu adevărat periculos pentru uniunea” britanică, a apreciat el.

Theresa May a lansat la începutul lui aprilie negocierii cu Partidul Laburist, după ce deputaţii britanici au respins a treia oară acordul Brexitului, sperând să iasă astfel din impas în Parlament, care să ratifice acordul divorşului.

Negocieri au loc între Guvernul conservator şi opoziţia laburistă de atunci.

Brexitul, prevăzut iniţial la 29 martie, a fost amânat în două rânduri.

În prezent, el este stabilit până la 31 octombrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.