Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eurostat: Comerţul cu amănuntul a înregistrat, în luna octombrie comparativ cu luna septembrie, o creştere peste aşteptări de 1,5% în UE

The Romania Journal
EUROSTAT

Volumul comerţului cu amănuntul a înregistrat, în luna octombrie comparativ cu luna septembrie, o creştere peste aşteptări de 1,5% atât în Uniunea Europeană cât şi în zona euro, graţie comenzilor făcute pe Internet, arată datele publicate, joi, de Eurostat, potrivit Agerpres.

Statele membre cu cele mai importante creşteri ale vânzărilor cu amănuntul, de la o lună la alta, au fost Danemarca (8,3%), Croaţia (6,5%), Franţa (2,8%), Germania (2,6%), Malta (1,9%) şi România (1,7%).

Eurostat precizează că vânzările cu amănuntul în UE au fost influenţate de faptul că vânzările de produse non-alimentare au crescut cu 2%, vânzările de alimente, băuturi şi ţigări au crescut cu 1,9% iar vânzările de combustibili au înregistrat o scădere de 3,4%.

În ritm anual, comerţul cu amănuntul în Uniunea Europeană a înregistrat un avans de 4,2%, în timp ce în zona euro a crescut cu 4,3%. Ţările cu cea mai mare creştere a vânzărilor cu amănuntul în ritm anual sunt: Irlanda (13,8%), Danemarca (12,5%) şi Lituania (8,5%). În România vânzările cu amănuntul au înregistrat, în luna octombrie 2020, comparativ cu luna octombrie 2019, o creştere de 4,9%, peste media din UE.

Şi de această dată, vânzările cu amănuntul în UE au fost influenţate de creşterea vânzărilor de produse non-alimentare cu 5,7% şi a vânzărilor de alimente, băuturi şi ţigări cu 4,6%. În schimb, vânzările de combustibili au scăzut cu 9,5% în ritm anual.

În cazul României, Institutul Naţional de Statistică (INS) a informat anterior că volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut, în luna octombrie 2020 faţă de luna precedentă, atât ca serie brută cu 1,3%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,8%.

Faţă de luna octombrie 2019, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut atât ca serie brută cu 4,1%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 5,7%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.