Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eurostat confirmă PRĂPASTIA în care a intrat România: Scăderi cu 17,4% în cel mai important domeniu de dezvoltare

The Romania Journal
EUROSTAT

România a înregistrat în iulie cea mai mare scădere a volumului lucrărilor de construcții din Uniunea Europeană (UE), atât față de aceeași perioadă a anului trecut, de -17,4%, cât și față de luna precedentă, de -9,1%, arată datele publicate miercuri de Eurostat, Biroul european de Statistică.

În iulie 2018 față de aceeași perioadă a anului trecut, cele mai mari creșteri ale producției în construcții din rândul statelor membre au fost în Ungaria (+38%), Slovenia (+26,3%) și Polonia (+16,6%), iar la polul opus, cu cele mai mari scăderi au fost România (-17,4) și Spania (-4,1%), scrie mediafax.ro.

Citește și: Banii pentru dezvoltare a României încep să scadă. În ce au fost investiți aceștia

Creșterea de +3,9% în UE28 s-a datorat construcțiilor de clădiri, cu +4,3%, și a celor inginerești, de +2,1%, iar în zona euro, creșterea anuală din iulie s-a datorat creșterii construcțiilor de clădiri, cu +4%, în timp ce construcțiile ingineriei civile au scăzut cu -1,6%.

În iulie, comparativ cu luna precedentă, cele mai mari creșteri ale volumului lucrărilor în construcții s-au înregistrat în Slovenia (+7%), Ungaria (+4,6%) și Slovacia (+3,8%), în același timp, cele mai mari scăderi s-au remarcat în România (-9,1%), Franța (-1,8%) și Polonia (-1%).

Citește și: Anunț îngrijorător din partea BNR. Ce a declarat unul dintre oamenii lui Mugur Isărescu

La nivelul statelor membre, creșterea cu +0,4% s-a datorat construcțiilor de clădiri care a crescut cu +1,7%, în timp ce construcțiile ingineriei civile inginerești au scăzut cu -3,9%.

În plus, creșterea cu +0,3% a lucrărilor de construcții din zona euro în iulie, comparativ cu iunie, s-a datorat construcțiilor de clădiri cu +1,9%, în timp ce construcțiile ingineriei civile au scăzut cu -4,4%.

Citește și: Schimbare majoră pe piața bancară! Cardurile clasice, aproape înlocuite! .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.