Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eurostat | Economia zonei euro a înregistrat un avans peste aşteptări şi cel mai rapid ritm de creştere într-un an

foreignpolicy.com
uniunea europeana ue

Economia zonei euro a înregistrat în trimestrul trei din 2021, comparativ cu precedentele trei luni, un avans peste aşteptări şi cel mai rapid ritm de creştere într-un an, în urma atenuării semnificative a restricţiilor impuse pentru a stopa răspândirea pandemiei de COVID-19, arată datele preliminare publicate vineri de Eurostat, transmite Reuters, citat de agerpres.

Conform acestor date, Produsul Intern Brut al celor 19 state care au aderat la moneda euro a crescut cu 2,2% în trimestrul trei din 2021, comparativ cu precedentele trei luni, şi cu 3,7% în ritm anual. Economiştii intervievaţi de Reuters se aşteptau la un avans de 2% de la un trimestru la altul şi unul de 3,5% în ritm anual, după ce în trimestrul doi din 2021 s-a înregistrat o creştere trimestrială de 2,1% şi o expansiune anuală de 14,2%.

În UE, economia a crescut cu 2,1% în trimestrul trei din 2021, comparativ cu precedentele trei luni, şi cu 3,9% în ritm anual, după ce în trimestrul doi din 2021 s-a înregistrat o creştere trimestrială de 2% şi o expansiune anuală de 13,7%.

În rândul statelor membre UE pentru care sunt disponibile datele în trimestrul trei din 2021, comparativ cu precedentele trei luni, creşterea economică a fost stabilă în Lituania (0%), cel mai semnificativ avans fiind în Austria (3,3%), Franţa (3%) şi Portugalia (2,9%), iar cel mai redus ritm de creştere a fost raportat de Letonia (0,3%). Nu sunt disponibile datele pentru România.

În ritm anual, toate statele membre UE pentru care sunt disponibile datele au raportat creşteri în trimestrul trei din 2021.

Datele revizuite ale Eurostat privind evoluţia Produsului Intern Brut în zona euro şi în Uniunea Europeană în trimestrul trei din 2021 vor fi publicate pe 16 noiembrie.

În trimestrul doi din 2021, comparativ cu perioada similară din 2020, ţările membre cu cea mai mare creştere economică au fost Spania (19,8%), Franţa (18,7%), Ungaria (17,7%), Italia (17,3%), Portugalia (15,5%), Belgia (14,5%) şi România (13,6%).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.