Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eurostat: Estonia, Danemaca şi România sunt statele din UE cu cea mai scăzută dependenţă de importurile de energie

www.magnanews.ro
energie electrică

Estonia, Danemarca şi România sunt statele din Uniunea Europeană cu cea mai scăzute dependenţă faţă de importurile de energie, potrivit datelor aferente anului 2016 publicate vineri de biroul european de statistică Eurostat.

Astfel, ponderea importurilor în necesarul de energie  a fost de numai 6,8% în Estonia, 13,9% în Danemarca şi 22,3% în România. Un nivel relativ scăzut al acestor ponderi a mai fost în 2016 în Polonia (30,3%), Suedia (31,9%) şi Cehia (32,8%).

La polul opus, cel mai ridicat nivel al dependenţei de importurile de energie a fost înregistrat în 2016 în Malta (uşor peste 100% datorită acumulării de stocuri), Cipru (96,2%) şi Luxemburg (96,1%). Ponderi mari ale importurilor în necesarul energetic au mai fost înregistrate în Italia (77,5%), Lituania (77,4%) şi Belgia (76%).

Între cele cinci state membre care au cel mai mare consum de energie, Marea Britanie şi Franţa au cea mai redusă dependenţă de importuri, cu o pondere de 35,3%, respectiv de 47,1%, spre deosebire de Germania (63,5%), Spania (71,9%) şi Italia (77,5%), anunță News.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.