Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eurostat: PIB-ul României, mai mare decât cel al Portugaliei și Greciei anul trecut. Care este situația celorlalte state UE

The Romania Journal
EUROSTAT

Produsul Intern Brut al Uniunii Europene a fost în 2019 de aproximativ 13.900 miliarde de euro la preţuri curente, iar în termeni reali PIB-ul UE a fost cu 17% mai mare în 2019 decât în 2009, arată datele publicate vineri de Eurostat, anunță agerpres.ro.

Aproximativ un sfert (24,7%) din PIB-ul UE a fost generat de Germania, urmată de Franţa (17,4%), Italia (12,8%), Spania (8,9%) şi Olanda (5,8%).

La polul opus, zece state membre au avut o contribuţie mai mică de 1% din PIB-ul total al Uniunii Europene: Malta (0,1%), Estonia, Cipru şi Letonia (toate cu 0,2%), Lituania şi Slovenia (ambele cu 0,3%), Bulgaria şi Croaţia (ambele cu 0,4%), Luxemburg (0,5%) şi Slovacia (0,7%).

CONTROVERSE - Unele state din SUA se gândesc să folosească tehnologia pentru arestul la domiciliu pentru ţine în case pacienţii cu COVID-19


Contribuţia României la PIB-ul total al Uniunii Europene a fost în 2019 de 1,6%, la egalitate cu cea a Cehiei dar mai mare decât cea a Portugaliei (1,5%) sau cea a Greciei (1,3%).

Potrivit Eurostat, Produsul Intern Brut al României a fost în 2019 de aproximativ 223 miliarde de euro la preţuri curente, peste cel al Cehiei (220 miliarde de euro) sau Portugaliei (212 miliarde de euro).

Tot în 2019, statele din zona euro au avut un Produsul Intern Brut combinat de 11.900 miliarde de euro şi au fost responsabile pentru 85,5% din PIB-ul Uniunii Europene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.