Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eurostat: România a importat din ţările Uniunii Europene vin în valoare de peste 46 de milioane de euro, dublu față de cât a exportat

vinuri-romania

România a importat din ţările Uniunii Europene vin în valoare de peste 46 de milioane de euro în 2018 şi a exportat vin în valoare de 24,9 milioane de euro, potrivit Eurostat, anunță MEDIAFAX.

Citește și: Un europarlamentar român dă o lovitură istorică! A fost ales

În ţările din afara UE, România a exportat vin de 5,471 milioane euro și a importat de 15,6 milioane euro.

În 2018, producţia de vin din Uniunea Europeană (incluzând vin spumant, foritificat şi must) a ajuns la 15 miliarde de litri. Cele mai mari producţii au fost în Italia, Spania, Franţa, urmate de Portugalia, Germani şi Ungaria.

Statele membre au exportat în 2018, vin în valoare de 22,7 miliarde de euro. Peste jumătate din această cantitate a fost exportată în ţări membre UE (11,6 miliarde de euro). A mai fost exportat vin în SUA, în valoare de 3,8 miliarde de euro, în Elveţia şi China (câte 1 miliard de euro), în Canada (0,9 miliarde de euro) şi în Japonia şi Hong Kong (câte 0,8 miliarde de euro).

Franţa este prima în topul exportatorilor în afara UE cu 5,4 miliarde de euro, reprezentând 47% din exporturile extra-UE ale statelor membre, urmată de Italia cu 26% şi Spania cu 10%.

Citește și: Semnal pentru Ludovic Orban: Sper să oprească așa ceva

Statele membre UE au importat în total vin în valoare de 13,4 miliarde de euro. Doar 20% din importul de vin a provenit din state extra-UE, printre care Chile, Australia, SUA, Africa de Sud şi Noua Zeelandă.

Marea Britania a importat cel mai mult vin, în valoare de 1,2 miliarde de euro, reprezentând 47% din importurile din ţări din afara Uniunii Europene. I-au urmat Germania, Olanda şi Franţa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.