Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eurostat: România locul doi în UE cu cea mai slabă productivitate a resurselor naturale-0,74 euro/kg

The Romania Journal
EUROSTAT

România a avut o productivitate a resurselor naturale mai bună decât Bulgaria în 2017 (0,74 euro/kg față de 0,71 euro/kg), însă este de 2,5 ori mai puțin decât media europeană, care a fost de 2,04 euro/kg, arată datele transmise de Eurostat, scrie Mediafax.

Valoarea de 0,71 euro/kg reprezintă o creștere de 7,3% față de anul 2000, când productivitatea resurselor naturale a fost de 0,66 euro/kg.

În statele membre, cele mai ridicate valori ale productivității resurselor au fost înregistrate în Olanda (3,96 euro/kg), Regatul Unit (3,56 euro/kg), Italia (3,38 euro/kg) și Spania (3,16 euro/kg), iar la polul opus, patru state membre ale Uniunii Europene au înregistrat o productivitate a resurselor sub 1 euro/kg - Bulgaria (0,71 euro/kg), România (0,75 euro/kg), Estonia (0,78 euro/kg) și Letonia (0,88 euro/kg).

Variația nivelului productivității resurselor din statele membre UE este urmarea volumului de resurse naturale ale fiecărei țări, diversității activităților industriale, rolului pe care îl au sectorul serviciilor în fiecare țară, activităților de construcție, dar depind și de amploarea și modelele consumului, dar și de diferitele surse de energie.

În anul 2017, productivitatea medie resurselor în Uniunea Europeană a crescut la 2,04 euro/kg, ceea ce reprezintă o creștere cu 39% peste valoarea 1,47 de euro /kg înregistrată în anul 2000 și cu 0,6% peste nivelul înregistrat în 2016.

Potrivit Eurostat, criza financiară și economică din anii 2008 și 2009 a avut o influență asupra traiectoriei productivității resurselor Uniunii Europene. Criza a afectat industriile prelucrătoare și construcțiile mai mult decât restul economiei ca de exemplu, industria serviciilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.