Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eurovision 2018: Marea Britanie, Spania şi Franţa, între ţările care şi-au ales reprezentanţii pentru competiţie

Eurovisionworld
Eurovision 2018

Marea Britanie, Spania şi Franţa se numără între cele 16 ţări care şi-au ales reprezentanţii pentru Eurovision Song Contest 2018, care va avea loc la Lisabona în luna mai.

Citeşte şi: Momente GRELE pentru vicepremierul Paul Stănescu: Înalta Curte DECIDE asupra cererii DNA de redeschidere a URMĂRIRII PENALE

Prima ţară care şi-a anunţat reprezentantul a fost Belgia, potrivit eurovisionworld.com. Postul public de televiziune VRT a ales-o în urmă cu cinci luni pe Laura Groeseneken, în vârstă de 27 de ani, să reprezinte ţara în competiţia internaţională ajunsă la cea de-a 60-a ediţie. Piesa pe care ea o va interpreta pe scena de la Lisabona urmează să fie stabilită.

Saara Aalto, în vârstă de 30 de ani, va reprezenta Finlanda. Cântecul pe care ea îl va interpreta va fi ales de public şi de un juriu internaţional pe 3 martie.

Aisel va reprezenta Azerbaidjan. Pe numele său real Aysel Mammadova, ea este cel de-al 11 artist care va reprezenta ţara la concursul muzical şi a fost selectată de postul public azer.

Olanda va fi reprezentată de Wylon (Willem Bijkerk), după cum a decis postul AVROTROS. El a mai fost pe scena Eurovision Song Contest în 2014, ca parte a grupului The Common Linnets.

Postul public de televiziune ORF a decis ca Cesár Sampson să reprezinte Austria pentru concursul de anul acesta. El a mai participat în 2016 la concurs, ca backing vocal pentru reprezentantul Bulgariei, şi a făcut parte din echipa Eurovision Bulgaria 2017.

Şi Australia şi-a ales reprezentantul. SBS a decis ca Jessica Mauboy să fie cel de-al patrulea artist care va reprezenta ţara în competiţia muzicală.

Duo-ul Madame Monsieur va reprezenta Franţa. După o selecţie naţională care a avut loc în ianuarie, Émilie Satt şi Jean-Karl Lucas vor cânta pe scena de la Lisabona piesa „Mercy”. Franţa este una dintre cele cinci ţări (alături de Germania, Spania, Marea Britanie şi Italia) care participă direct în finala concursului internaţional.

Cântăreaţa SuRie va reprezenta Marea Britanie cu piesa „Storm”, după o selecţie naţională care s-a încheiat miercuri. Susanna Cork a fost desemnată câştigătoare după votul juriului şi al publicului. Ea a mai participat la Eurovision, ca dansatoare, în echipa belgianului Loic Nottel (2015), şi ca regizor muzical pentru Blanche, în 2017, reprezentantă a Belgiei. În copilărie a cântat pentru prinţul de Wales, iar în ultimii ani, a fost backing vocal pentru Chris Martin, solistul Coldplay, şi Neil Young.

SuRie va participa direct în finala de la Lisabona.

Amaia & Alfred vor reprezenta Spania la Eurovision, cu piesa „Tu Canción”. Cei doi au fost selectaţi în urma unei competiţii intitulate „Operación Triunfo”, în urma votului publicului.

Rusia, Georgia, Cehia, Irlanda, Cipru, Malta şi Elveţia sunt ţări care şi-au ales deja reprezentanţii.

Eurovision Song Contest 2018 va avea loc la Lisabona, cu semifinalele pe 8 şi 10 mai şi finala pe 12 mai. Cele trei show-uri vor fi prezentate de vedetele de televiziune Filomena Cautela, Sílvia Alberto şi Catarina Furtado şi actriţa Daniela Ruah.

România, unde selecţia naţională este în desfăşurare, va participa la Lisabona în cea de-a doua semifinală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.