Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eva Kaili, fostă eurodeputată implicată în scandalul Qatargate, va fi mutată vineri în arest la domiciliu

ekathimerini.com
Eva Kaili

Fosta eurodeputată socialistă greacă Eva Kaili urmează să iasă din închisoare vineri, a doua zi după plasarea sub control cu brăţară electronică a doi dintre principalii suspecţi în ancheta pentru corupţie numită "Qatargate", eurodeputatul belgian Marc Tarabella şi fostul europarlamentar italian Pier Antonio Panzeri, notează AFP, citat de Agerpres.

Ultima acuzată încă reţinută în acest caz, Kaili va fi şi ea plasată sub control cu o brăţară electronică, la domiciliul ei din Bruxelles, la eliberarea din detenţie prevăzută la orele 10.00 (08.00 GMT), a indicat avocatul ei, Michalis Dimitrakopoulos, joi seară.

Pier Antonio Panzeri a fost eliberat joi dimineaţă din închisoarea Saint-Gilles din Bruxelles, a constatat un fotoreporter al agenţiei France Presse.

Fostul deputat socialist, în vârstă de 67 de ani, devenit în 2019 lider al ONG-ului Fight Impunity, a fost arestat la Bruxelles pe 9 decembrie, ziua unui val de percheziţii şi reţineri care a scos la iveală scandalul.

În acea zi, anchetatorii belgieni au pus mâna pe aproximativ 1,5 milioane de euro în bani lichizi în genţi sau valize descoperite în special la locuinţele din Bruxelles ale lui Panzeri şi Kaili.

Suspectat de corupţie, Panzeri a acceptat să colaboreze cu justiţia belgiană şi să recunoască că a condus "o organizaţie criminală (...) având legături cu Qatarul şi Marocul", două ţări care i-ar fi folosit serviciile pentru a-şi apăra interesele în cadrul Parlamentul European.

"Este evident mulţumit să se mute din închisoare în apartament, dar rămâne arestat", brăţara electronică fiind doar o modalitate a arestării preventive, a explicat pentru AFP avocatul său Laurent Kennes.

Aranjament care sa-i permită să ia aer curat

Avocatul a cerut un aranjament care să permită clientului său să iasă "din când în când, dacă este posibil în fiecare zi, ca să ia aer curat". "Este necesar pentru sănătatea sa mintală", a spus el, subliniind că Pier Antonio Panzeri iese dintr-un "episod depresiv".

Marc Tarabella, un europarlamentar socialist în vârstă de 59 de ani, a fost eliberat joi din închisoare sub supraveghere electronică. A fost încarcerat în închisoarea din Marche-en-Famenne (sud-estul Belgiei) după inculparea sa pentru corupţie pe 11 februarie.

"Nu am nimic să-mi reproşez şi, bineînţeles, rămân la dispoziţia anchetatorilor dacă au alte întrebări", a declarat alesul belgian, potrivit unui text transmis de unul dintre colaboratorii săi Parlamentului European. "Sunt bucuros că mă pot alătura familiei mele. Această perioadă a fost o reală încercare", a mai spus el, citat de AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.