Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

EVACUĂRI în Harghita după ce o ladă cu grenade a fost găsită în jurul unor case

IGSU
grenade

Numărul persoanelor evacuate din zona în care s-a găsit depozitul de muniție de război, însemnând mai multe lăzi cu grenade, a crescut la 12. Acestea locuiesc în cinci case situate în apropierea locului unde s-a excavat, din municipiul Toplița, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Depozitul a fost găsit în urma unor lucrări de excavare pentru extinderea rețelei de canalizare, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al ISU Harghita, Alina Ciobotariu.

”12 persoane din 5 case aflate în apropierea locului de desfășurare a misiunii pirotehnice au fost evacuate pentru siguranță”, potrivit Alinei Ciobotariu.

În prezent se acționează pentru consolidarea malului unde s-a produs excavarea deoarece există riscul ca pământul să se prăbușească peste lăzile cu grenade.

Pentru desfășurarea în condiții bune a misiunii de ridicare a muniției se așteaptă reprezentanții Unitatea Specială de Intervenție în Situații de Urgență Ciolpani. Aceasta ar urma să fie ridicată și transportată în locuri speciale în vederea distrugerii ulterioare.

Se presupune că grenadele datează din Primul Război Mondial. Acestea au fost găsite pe strada Mesteacănului din municipiul Topliţa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.