Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Evacuări masive din regiunea Herson: Rușii mută pupulația civilă, de teama unui atac asupra unui baraj de pe Nipru

theconversation.com
herson

Populația civilă din patru municipalități din regiunea Herson va fi relocată pe malul stâng al râului Nipru, a declarat guvernatorul interimar al regiunii, Volodimir Saldo.

„Am luat decizia grea, dar corectă, de a anunța relocarea organizată a populației civile din comunele Beryslav, Bilozersk, Snehiryivka și Aleksandrovsk pe malul stâng al râului Nipru”, a scris el în canalul său de Telegram, potrivit agenției Interfax.

El a explicat această decizie prin „crearea de fortificații defensive pe scară largă, astfel încât orice atac să poată fi respins”.

Saldo a declarat că partea ucraineană își adună forțele pentru o ofensivă pe scară largă. „Federația Rusă a format o grupare militară pentru a respinge această ofensivă. Câmpul de luptă al acestei confruntări ar putea fi pământul nostru, orașele și satele pașnice din regiunea Herson”, a scris el.

Potrivit acestuia, „există un pericol imediat de inundare a teritoriilor din cauza distrugerii planificate a barajului centralei hidroelectrice Kakhovska și a eliberării apei din cascada de centrale în amonte de Nipru”.

Saldo a explicat că acei locuitori din regiunea Herson care decid să se mute mai departe în regiunile rusești vor primi certificate de locuință din partea guvernului rus. De asemenea, el a cerut tuturor să rămână calmi și să nu asculte de alarmiști.

Anterior, Serghei Surovikin, comandantul Grupului Unit de Forțe (Forțelor) din zona Caucazului de Nord, a declarat că armata rusă deține date despre pregătirea de către Kiev a unui atac masiv asupra Hersonului.

„Avem date despre posibilitatea ca regimul de la Kiev să folosească metode de război interzise în orașul Herson, despre pregătirea de către Kiev a unui atac masiv cu rachete asupra barajului hidrocentralei Kakhovka, un atac masiv cu rachete și artilerie asupra orașului fără a distinge țintele”, a declarat marți reporterilor Serghei Surovikin, comandantul grupării unite de trupe din zona „operațiunii militare speciale”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.