Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Evaluare activitate IGSU pentru anul 2016

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Carmen Dan

Luni, 13 februarie a.c., ministrul afacerilor interne, Carmen Daniela DAN, a participat la ședința de evaluare a activității desfășurate de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență – IGSU, în anul 2016. Cu această ocazie, doamna ministru a declarat că prioritățile mandatului său, în ceea ce privește domeniul situațiilor de urgență sunt găsirea unor soluții pentru rezolvarea deficitului de personal, îmbunătățirea condițiilor în care pompierii își desfășoară activitatea, dotarea cu tehnică de intervenție, în special prin accesarea programelor cu finanțare din sursă externă. De asemenea, a subliniat că cele peste 1.000 de situații de urgență la care pompierii au intervenit zilnic înseamnă tot atâtea vieți salvate.

În context, ministrul afacerilor interne a menționat că pompierii se bucură de 94% încredere din partea populației, iar acest lucru îi motivează să își facă în continuare datoria cu profesionalism și devotament. Totodată, a accentuat necesitatea continuării activităților de prevenire și de pregătire a populației cu privire la comportamentul pe care trebuie să-l adopte în situații de urgență. Asemenea acțiuni de pregătire pot salva vieți așa cum s-a întâmplat și în cazul incendiului dintr-un club bucureștean de luna trecută, când clienții s-au evacuat în siguranță sub îndrumarea personalului clubului, care anterior participase la exerciții organizate de pompieri pentru astfel de situații.

Având în vedere riscurile la care se expun în fiecare zi pompierii, dar și întreg personalul MAI, doamna ministru a subliniat necesitatea unei salarizări care să reflecte importanța muncii acestor oameni și a menționat că va susține orice demers care poate îmbunătăți acest aspect. În finalul evenimentului, doamna ministru i-a felicitat pentru întreaga activitate din 2016 și le-a mulțumit pompierilor pentru viețile salvate și familiilor acestora, pentru înțelegerea de care dau dovadă la fiecare misiune.

La bilanțul IGSU au participat șeful Departamentului pentru Situații de urgență din Ministerul Afacerilor Interne, secretarul de stat dr. Raed Arafat, reprezentanții conducerii IGSU, precum și, în sistem videoconferință, comanda fiecărui inspectorat județean pentru situații de urgență și personal din structurile operative.

Printre rezultatele notabile ale IGSU în anul 2016, se numără efectuarea a 429.003 de intervenții în situații de urgență, ceea ce înseamnă în medie 1.175 de intervenții în fiecare zi, în creștere cu 8% fată de anul 2015. Din numărul total de intervenții, 16.111 au fost acțiuni de protecție a comunităților, iar 27.804 au fost intervenții pentru stingerea incendiilor, 6.803 - echivalentul unui oraș - fiind incendii la locuințe.

Pompierii au salvat 8.406 persoane, dintre care 1.276 copii, și au asistat medical 371.401 de oameni, media zilnică a intervențiilor SMURD fiind 987. Valoarea bunurilor protejate sau salvate depășește suma de 2,73 miliarde lei. În ceea ce privește componenta de prevenire, inspectorii IGSU au efectuat 67.525 controale tehnice de prevenire, în creștere cu 13% față de anul 2015, și 3.887 de exerciții de pregătire.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.