Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Evenepoel ridiculizează decizia UCI de a interzice un nou model de cască la contratimp

ctfassets.net
paraciclism

Belgianul Remco Evenepoel, campionul mondial la contratimp şi câştigătorul Turului Spaniei în 2022, a opinat că Uniunea internaţională de ciclism (UCI) se face de râs prin interzicerea unui nou model de cască (head sock) în probele de contratimp şi că această decizie îi va nemulţumi pe ciclişti, scrie Reuters, potrivit Agerpres.

Modelul de cască T55 al producătorului american Specialized, cunoscut sub numele de head sock (capişon), a fost prezentat pentru prima dată la Turul Franţei din 2022 şi a fost folosit în mod regulat de atunci de către rutierii sponsorizaţi.

UCI a interzis însă utilizarea acestei căşti în competiţiile sale şi va efectua o "analiză aprofundată" a regulilor care reglementează proiectarea căştilor în proba de contratimp.

''Este de râs'', a fost prima reacţie pentru presa belgiană a lui Evenepoel, angrenat în cursa Paris-Nisa. ''Acum doi ani, ei au autorizat casca şi acum ei vin şi o exclud. Ei trag ciclismul spre ridicol şi îi vor face pe toţi rutierii să se întoarcă împotriva UCI'', a mai spus Evenepoel.

UCI va analiza şi modelul nou de cască utilizat de cicliştii de la echipa Visma Lease a Bike în recentul prolog al cursei Tirreno-Adriatico. Casca, un concept al firmei Giro, se numeşte Aerohead II, un omagiu pentru originala Aerohead, purtată de americanul Greg Lemond, când a câştigat Turul Franţei 1986 la o diferenţă de opt secunde, graţie victoriei de la contratimp.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.