Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Evenimente militare în Parcul Carol I: se vor marca 100 de ani de la depunerea osemintelor Ostașului Necunoscut

www.wikipedia.org
Mausoleu Parcul Carol

Bucureștenii și turiștii pot asista, miercuri seara, la un concert susținut de Muzica Reprezentativă a Ministerului Apărării și pot admira retragerea cu torțe în Parcul Carol I, din Capitală, unde au loc activități ce marchează 100 de ani de la depunerea osemintelor Ostașului Necunoscut.

Primarul general Nicușor Dan spune că bucureștenii și turiștii pot merge miercuri seara în Parcul Carol I unde, începând cu ora 20:00 vor avea loc o serie de activități care marchează Centenarul depunerii osemintelor Ostașului Necunoscut, conform Mediafax.

Timp de o oră, cei care vizitează parcul pot participa la concertul susținut de Muzica Reprezentativă a Ministerului Apărării Naționale și la spectacolul de lumini organizat de Primăria Municipiului București, prin Monument For.

De la ora 21.00, va fi retragerea cu torțe a militarilor din cadrul Brigăzii 30 Gardă „Mihai Viteazul”, pe traseul Parcul Carol I – Bulevardul Timișoara.

„Este o ocazie bună pentru ca cei mici și noi toți, de altfel, să învățăm despre istoria națională și sacrificiul generațiilor trecute. Mormântul Ostașului Necunoscut este un simbol al sacrificiului soldaților căzuți pe câmpul de luptă al Primului Război Mondial. Pentru alegerea soldatului necunoscut s-a hotărât ca, în luna mai a anului 1923 să fie exhumate osemintele a zece ostaşi anonimi care și-au dat viața pe câmpurile de luptă unde s-au dat mari bătălii. Osemintele Ostașului Necunoscut au fost transportate ulterior la București, în Parcul Carol I, și depuse, pe data de 17 mai, în Mormântul Ostașului Necunoscut”, spune primarul Nicușor Dan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.